Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα», και Ευστάθιου Μπούκουρα, όπως και του συναδέλφο τους από τη ΝΔ Ευθύμιου Καρανάσιου.

Ο κ. Καρανάσιος εγκαλείται για καταδολίευση δανειστού, ο κ.Γερμενής για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

Η ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη ψήφισε ως εξής:

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Καρανάσιου τάχθηκαν 186 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 22, «παρών» δήλωσε ένας, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γερμενή τάχθηκαν 208 βουλευτές, κατά 2 – ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μπούκουρα, τάχθηκαν 207 βουλευτές, κατά 1, δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής, αρνήθηκε να άρει την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγεώργου, εγκαλούμενου για παράβαση καθήκοντος, όπως επίσης και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος εγκαλείτο για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Κοντογεώργου, τάχθηκαν 5 βουλευτές, κατά 201, τρεις βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκαν και δύο λευκές ψήφοι.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Λαμπρούλη, τάχθηκαν 11 βουλευτές, κατά 190, «παρών» δήλωσαν οκτώ – ενώ υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι.