Πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αντιδρούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Ακολούθως πήγαν στην οδό Γενναδίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενώ σκοπεύουν να επιστρέψουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εξαιτίας της πορείας οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παρέμειναν για πολλή ώρα κλειστή προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 24ωρη απεργία.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία βρίσκονται σήμερα, Τρίτη και οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, εντός της ημέρας θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.