Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το Τορόντο προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες που διέκοψαν την ηλεκτροδότηση τουλάχιστον 300.000 σπιτιών στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και κράτησαν για αρκετές ώρες «ομήρους» περίπου 1.400 επιβάτες του προαστιακού τρένου, που ακινητοποιήθηκε από τα λιμνάζοντα νερά.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βάρκες για να απεγκλωβίσουν οδηγούς αυτοκινήτων και του προαστιακού που πλημμύρισε με τα νερά να φθάνουν στο ύψος των παραθύρων.

Αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν σε δένδρα για να μην παρασυρθούν από τους ορμητικούς χειμάρρους, που σχημάτισε μέσα σε λίγα λεπτά η καταιγίδα το βράδυ της Δευτέρας.

Τελικώς, οι 1.400 επιβάτες του προαστιακού του Τορόντο απεγκλωβίστηκαν με βάρκες από τα σωστικά συνεργεία σήμερα, Τρίτη τα ξημερώματα.

Τμήμα του προαστιακού βυθίστηκε και έμεινε για ώρες «υποβρύχιο».

Το Τορόντο είναι η δεύτερη πόλη του Καναδά που επλήγη από τις καλοκαιρινές πλημμύρες. Είχε προηγηθεί το Κάλγκαρι που μετατράπηκε σχεδόν το μισό σε λίμνη αφήνοντας άστεγους 100.000 κατοίκους ενώ όταν τα νερά υποχώρησαν διαπιστώθηκε ο θάνατος τριών ανθρώπων.