Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδου στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση.

«Αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά,

τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη, που σήμερα παρακμάζει και είναι στο χέρι μας να την επανασυγκροτήσουμε.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση υπογραμμίζοντας ότι «σωστά» θύμισε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης «πως το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ, χτύπησαν και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι πολύ καλά τί έπραξαν ορισμένοι του ΠΑΣΟΚ , όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» προανήγγειλε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

«Κατά βάση είναι το σχέδιο νόμου Παπανδρέου – Μόσιαλου για την ΕΡΤ, του Σεπτεμβρίου 2011.

»Το έχω ήδη εγκρίνει ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Άρα θα το ψηφίσω, υπό μία αίρεση, που αφορά το άρθρο 16.

»Και συγκεκριμένα, τα άρθρα 1,2,3,4,5,8,9,10,11,12,13, είναι τα ίδια, η περίπου τα ίδια, με τα αντίστοιχα του σχεδίου νόμου Μόσιαλου.

»Με τρόπο διαφορετικό ρυθμίζεται η ύλη των άρθρων 14,15 που αφορούν τους κανονισμούς της ΝΕΡΙΤ, το προσωπικό και τις αποδοχές του. Αν πάντως κάτι μας έχει ξεφύγει, επ’ αυτών, θα αναδειχθεί από την περαιτέρω μελέτη του σχεδίου νόμου, αλλά και από τη συζήτηση με τους φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.