Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.   

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών και σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες έχουν καταθέσεις προσφορές η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν έχει καταθέσει ή όχι προσφορά και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ήδη, η Alpha Bank έχει διευκρινίσει ότι σε περίπτωση εξαγοράς του Ταμιευτηρίου, θα διατηρήσει τον αυτόνομο χαρακτήρα του, αναπτύσσοντάς το ΤΤ ως την Τράπεζα του απλού και μικρού αποταμιευτή, ρόλο που παραδοσιακά διατηρεί. Αντίστοιχα σχέδια φαίνεται να έχουν και η Εθνική όπως και η Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το Σεπτέμβριο και πριν το τέλος του έτους, αναμένεται να ξεκινήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το διερευνητικό ενδιαφέρον για την πώληση μέρους ή τμήματος της Eurobank.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όποιος αποκτήσει το ΤΤ θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή του θέση παράλληλα με τη διάθεση αυξημένης ρευστότητας.

Oι ενδιαφερόμενοι όμιλοι έχουν διαφορετικές ανάγκες κεφαλαίων, όλοι όμως έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί και αντιμετωπίζουν το Νέο ΤΤ ως ένα επιπρόσθετο κεφαλαιακό απόθεμα, που θα τους επιτρέψει τη γρηγορότερη και οριστική απομάκρυνση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βελτιώνοντας άμεσα τους κεφαλαιακούς τους δείκτες.

To ΤΤ έχει μειώσει σημαντικά το λειτουργικό του κόστος, καθώς πέραν της εφαρμογής μειώσεων στις αποδοχές του προσωπικού, υλοποίησε με επιτυχία πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που αφορούσε 650 περίπου εργαζομένους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από