Τα θέματα που συνδέονται με την αξιολόγηση του Δημόσιου Τομέα και η εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας σε αυτόν, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, και τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του Κινήματος, αποτελούμενη από τους Γιώργο Ντόλιο, Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιώργο Κουτρουμάνη, ζήτησε να προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στον Δημόσιο Τομέα και από αυτήν να προκύψουν τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις φάσεις του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ζήτησε βασικό κριτήριο της αξιολόγησης να είναι ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ώστε όσοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Ακόμη, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία να ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και έχουν δυνατότητες προσφοράς.