Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος συνεχίζουν σήμερα για 9η διαδοχική ημέρα τους σφοδρούς βομβαρδισμούς πολιορκημένων συνοικιών της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Το 60% ως 70% της συνοικίας Χαλντιγιέ έχει καταστραφεί, τα περισσότερα σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διαβεβαιώνοντας πως «οι συνοικίες της παλιάς Χομς έχουν μεταβληθεί σε ερείπια».

«Η καταστροφή των πολιορκημένων συνοικιών της Χομς γίνεται με συστηματικό τρόπο. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο βομβαρδίζονται ώστε οι κάτοικοι και οι επαναστάτες να υποχρεωθούν να φύγουν», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

«Παντού στη Συρία, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι αρχαιολογικοί χώροι υφίστανται καταστροφές, αλλά το επίπεδο καταστροφής της Χομς είναι το πιο υψηλό», υποστηρίζει.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν σήμερα τις συνοικίες Χαλντιγιέ (βόρεια Χομς) και Χαμιντιγιέ (στο κέντρο της πόλης) με όλμους, ρουκέτες και πυροβόλα αρμάτων μάχης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από