Ως σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης περιγράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω του τεράστιου βάρους που φέρνουν οι δύο πολιτικοί.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος διευκρινίζει πάντως ότι η συνεργασία σε επίπεδο αρχηγών δεν επαρκεί.

«Οι ενδιάμεσοι κρίκοι παίζουν καθοριστικό ρόλο, διότι μπορεί να διευκολύνουν, αλλά μπορεί και να δυσκολέψουν την προώθηση των αποφάσεών μας. Για αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και στο επίπεδο του κεντρικού κυβερνητικού επιτελείου και στο επίπεδο κάθε υπουργείου και στο επίπεδο των ΚΟ, αλλά και θεματικά γύρω από κάθε νομοσχέδιο και κάθε μεγάλη πολιτική απόφαση.»

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την άποψη του ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα, ενώ απευθύνει κάλεσμα προς τους Σημίτη και Παπανδρέου.

«Κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα, απευθύνω ειλικρινή πολιτική αλλά και προσωπική πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης που θεωρούν ότι ανήκουν ακόμα σε αυτήν, που εκφράζονται μέσα από τον αξιακό οπλισμό της παράταξης να ενταχθούν σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια.»