«Δεν ξέρω πως εννοεί ή ορίζει ο κ. Γιαννακόπουλος τα: “αθλητικά πλαίσια”. Ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή, ανάλογα με το τι τον συμφέρει να υποστηρίξει. Για παράδειγμα, ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι υγιές και πολύ αθλητικό να διοικείς ή να είσαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας και να στοιχηματίζεις στους αγώνες της. Φαντάζομαι βέβαια πως ο κ. Γιαννακόπουλος δεν ασπάζεται αυτή την αντίληψη».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού Γιώργος Αγγελόπουλος (στο περιθώριο της κλήρωσης της Ευρωλίγκας) τη δήλωση του προέδρου του Παναθηναϊκού στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Live Sport για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού («Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια η νίκη του, αξίζει συγχαρητήρια» είχε πει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος).

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος που ηγήθηκε της αντιπροσωπείας των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκε στη Βαρκελώνη για την κλήρωση στάθηκε και στη βράβευση του Γιώργου Μπαρτζώκα (ο οποίος λίγο πριν αρχίσει η κλήρωση, παρέλαβε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς) αλλά και στο νέο μοντέλο που επιχειρεί να λανσάρει ο Ολυμπιακός:

«Συγχαρητήρια στον κύριο Μπαρτζώκα για την καταπληκτική χρονιά που έκανε και για την τεράστια αυτή διάκριση. Πρώτη φορά Έλληνας προπονητής λαμβάνει αυτό το βραβείο. Όσο για το μοντέλο της ομάδας, αυτό το αναγνωρίζει πια όλη η Ευρώπη. Βλέπετε την καθολική αναγνώριση και το θαυμασμό που υπάρχει και σε επίπεδο διοικητικό και στους προπονητές και στους παίκτες οι οποίοι είναι περιζήτητοι παντού. Το μοντέλο δεν αλλάζει».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης, αλλά και την επιλογή του Μιλάνου ως πόλη που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ ο εκ των ισχυρών ανδρών των Πειραιωτών υπογράμμισε: «Κάθε κλήρωση έχει τα υπέρ και τα κατά. Νομίζω είναι ομαλή κλήρωση, τα ταξίδια είναι ομαλά αφού δεν έχουμε δύσκολες πόλεις. Θα δούμε. Νομίζω θα πάει καλά. Είναι νωρίς ακόμα να λέμε για στόχους, αλλά μακάρι να είμαστε εκεί, ποιος δεν θα το ήθελε; Νομίζω ότι το Μιλάνο είναι ιδανική επιλογή, αφού είναι κοντά στην Ελλάδα και έχει και πολλούς έλληνες φοιτητές».

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου για την κλήρωση της Ευρωλίγκα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πραγματικά σε έναν ιδανικό όμιλο όπου είναι το φαβορί για την πρωτιά, με θεωρητικά δυσκολότερο αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ, αλλά και τη Σιένα που όμως αναμένεται να είναι αποδυναμωμένη. Η νέα δύναμη του γερμανικού μπάσκετ Μπάγερν Μονάχου δεν έχει…Ρόμπεν, Ριμπερί και Γκουαρντιόλα, ενώ η νεοφώτιστη στη διοργάνωση πρωταθλήτρια Πολωνίας (Ζιελόνα Γκόρα) και η πιο γνωστή Μάλαγα δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Μπαρτζώκας: «Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και εφέτος»

Ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς (πρώτος Έλληνας που καταφέρνει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα) Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην τιμή που του έγινε αλλά στάθηκε κυρίως στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας:

«Είναι ένα σημαντικό προσωπικό επίτευγμα και νιώθω πολύ χαρούμενος. Πρέπει όμως να το αφιερώσω οπωσδήποτε στους συνεργάτες μου γιατί ήταν μια συνολική προπονητική δουλειά και οπωσδήποτε στους ιδιοκτήτες της ομάδας αλλά και στους παίκτες μας. Νομίζω ότι ήταν ένα βραβεία πολύ σημαντικό για μένα αλλά πιο σημαντικό ήταν το τρόπαιο που πήραμε πριν δυο μήνες στο Λονδίνο. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που καταφέραμε για την ομάδα μας και τους οπαδούς μας» τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που περιμένει ακόμα πιο δύσκολη χρονιά:

«Όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν όπως συνέβαινε και πέρσι. Εμείς θα πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα μας καταρχήν φτιάχνοντας τώρα ένα ρόστερ πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Απʼ εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός με οποιοδήποτε ρόστερ είτε στον πάγκο και στην καθοδήγηση, είτε μʼ αυτούς που παίζουν θα είναι πρωταγωνιστής στην Ευρωλίγκα και γενικά στην Ευρώπη όπως συμβαίνει τόσα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και φέτος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα και αν έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας, αυτοί να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και γιατί όχι να φτάσουμε ως το τέλος.

Αυτή την περίοδο δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των ομάδων και δεν ξέρεις πως θα είναι ακριβώς οι αντίπαλοί σου.

Σημασία έχει για μας που εμπλεκόμαστε τι είδους ταξίδια έχουμε, γιατί ξέρουμε ότι πολλές φορές τα ταξίδια διαμορφώνουν και αποτέλεσμα αν είναι κουραστικά. Εγώ είμαι ευχαριστημένος γενικά. Νομίζω ότι οι άλλοι θα πρέπει να είναι πιο ανήσυχοι απʼ ότι θα είμαστε εμείς» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.