Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λισίτσκι και η Γαλλίδα Μαριόν Μπαρτολί θα αναμετρηθούν το Σάββατο στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Η 24χρονη Λισίτσκι έγινε η πρώτη γερμανίδα αθλήτρια που θα διεκδικήσει τίτλο στο φημισμένο τουρνουά της Μ. Βρετανίας, μετά τη μεγάλη Στέφι Γκραφ, η οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε τελικό το 1999. Θυμίζουμε, ότι στον τέταρτο γύρο, η Λισίτσκι είχε νικήσει την Σερένα Ουίλιαμς.

Η 24χρονη γερμανίδα χρειάστηκε δύο ώρες και 18 λεπτά για να αποκλείσει την Ανιέζκα Ραντβάσκα από την Πολωνία, με 6-4,2-6,9-7. Στηρίχθηκε κυρίως στο εξαιρετικό σερβίς της (εννέα άσοι έναντι ενός), είχε 72% στις προσπάθειες στο φιλέ, και 60 κερδισμένους πόντους έναντι 21!

Κι όμως, κινδύνευσε να χάσει το παιχνίδι από τα πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε συνολικά 46 λάθη, έναντι δέκα της Ραντβάσκα, ενώ υπέπεσε και σε επτά διπλά λανθασμένα σερβίς!

«Η νίκη επί της Σερένα μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Το Γουίμπλεντον είναι το αγαπημένο μου τουρνουά και πάλεψα σε κάθε πόντο για να φτάσω στον τελικό», είπε η Λισίτσκι.

Η Μαριόν Μπαρτολί, Νο 15 στο ταμπλό, απέκλεισε εύκολα (σε 62 λεπτά) τη Βελγίδα Κίρστεν Φλίπκενς με 6-1,6-2. Η Γαλλίδα είχε εξαιρετική απόδοση και έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε τελικό του Γουίμπλεντον. Το 2007 η Μπαρτολί είχε ηττηθεί στον τελικό από τη Βένους Ουίλιαμς.

Η Αμελί Μορεσμό, νικήτρια στο Γουίμπλεντον το 2006 και τώρα υπεύθυνη για την γαλλική ομάδα στο Φεντ Καπ, παρακολούθησε την πορεία της Μπαρτολί από τις εξέδρες.

«Επαιξε εξαιρετικά και ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά. Η Μαριόν είχε πολύ καλό σερβίς και σωστές επιστροφές», είπε η Μορεσμό.

«Ηταν μεγάλη επιιτυχία η πρόκριση στον τελικό. Τα χτυπήματα μου ήταν πολύ καλά από την αρχή του αγώνα. Ολα δούλεψαν άριστα», σημείωσε η Μπαρτολί, η οποία είχε πέντε άσους, 78% επιτυχία στο πρώτο σερβίς (έναντι 44%), 100% στο φιλέ (11/11 προσπάθειες), 71% στις προσπάθειες να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της και 23 κερδισμένους πόντους.