Τι σχέση έχει η μόδα με την τεχνολογία; Αν μιλάμε για τα προϊόντα της Apple, μεγάλη. Η εταιρεία που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς προσέλαβε τον επικεφαλής της εταιρείας που δημιούργησε μία από τα μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στον κόσμο της διεθνούς μόδας: ο Ιβ Σεν Λοράν.

Ο Πολ Ντενέβ, διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Saint Laurent (παλαιότερα γνωστού με την επωνυμία Yves Saint Laurent ή YSL), ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το Παρίσι και τον χώρο της υψηλής ραπτικής, για να μεταναστεύσει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, όπου θα εργαστεί πάνω σε «ειδικά σχέδια» της Apple.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάγεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Η εξέλιξη αυτή εικάζεται ότι συνδέεται με την δημιουργία του iWatch, ενός «έξυπνου» ρολογιού που θα έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ, για το οποίο η Apple έκανε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας.

Πρόκειται για συσκευή της νέας γενιάς των wearable computers (υπολογιστές που φοριούνται στο ανθρώπινο σώμα), για την οποία οι επενδυτές και οι μέτοχοι της Apple ελπίζουν ότι θα αποτελέσει νέο τεχνολογικό «φετίχ», μετά το iPad και το iPhone.

Ο 53χρονος Βέλγος Πολ Ντενέβ, ο οποίος εργάστηκε στα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ της Apple στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1990, πριν αρχίσει την καριέρα του στον χώρο της μόδας, φημολογείται ότι θα επιβλέψει τον σχεδιασμό του iWatch.

Τα έσοδα του οίκου Saint Laurent σχεδόν διπλασιάστηκαν το διάστημα όπου ο Ντενέβ βρισκόταν στο τιμόνι του.

Τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της Apple φέρνουν το αποτύπωμα του «γκουρού του σχεδίου» Σερ Τζόναθαν Αιβ.

Τώρα, οι δύο άνδρες θα κληθούν να συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν νέα σχεδιαστική πνοή στις συσκευές της Apple.