«Στόχος αυτής της ομάδας είναι να παίρνει τη νίκη σε κάθε ματς, να τα βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και να προχωρήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε στα «ΝΕΑ», λίγη ώρα μετά τη χθεσινή προπόνηση, όπου είδε με χαρά όλους τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Τουρκία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων να είναι στη διάθεσή του.

Ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας νέων ήταν αυτός που ανακοίνωσε στους παίκτες του τον αντίπαλό μας στη φάση των 16, το Ουζμπεκιστάν. «Εκπληρώνοντας τον στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από το να φτάσουμε στις 16 καλύτερες ομάδες, έχουμε μπροστά μας αντίπαλο μία ομάδα που είναι πειθαρχημένη με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα γρήγορους» λέει και συνεχίζει: «Αυτοί προκρίθηκαν έχοντας μία νίκη (3-0 τη Ζηλανδία), μία ήττα (0-4 από την Ουρουγουάη) και μία ισοπαλία (1-1 με Κροατία). Εχουν δείξει τρία διαφορετικά πρόσωπα. Εμείς έχουμε δει τον τρόπο που αγωνίζονται. Είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, αφού άλλωστε οι διαφορές μεταξύ όλων είναι μικρές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ουσιαστικοί και κύρια να είμαστε η ομάδα που θα κάνει το παιχνίδι, από εμάς δηλαδή πρέπει να εξαρτηθεί η ροή του αγώνα και να στηριχτούμε στη δική μας απόδοση».

Στην ερώτηση πώς είδε τους ποδοσφαιριστές του αμέσως μετά την είδηση που έφερε αντίπαλο το Ουζμπεκιστάν, απάντησε: «Τα παιδιά δεν πέταξαν στα σύννεφα. Είδαν στιγμιότυπα από τους αγώνες του αντιπάλου μας και από τη στιγμή που είναι ένα ματς ξέρουν ότι υπάρχουν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να νομίζει ότι ο αντίπαλος είναι εύκολος. Μόνο έτσι θα παρουσιαστούν έτοιμοι για τον αγώνα».

Οταν ρωτήσαμε ποιο είναι το ατού της ομάδας, δεν δίστασε να πει: «Σε κάθε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι από πλευράς φυσικής κατάστασης και υπάρχει συνεχής βελτίωση και αγωνιστικό δέσιμο. Οσο περνούν οι μέρες και τα ματς, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό. Βλέποντας την προσπάθεια που κάνουν νιώθω ότι αποκτούν το κίνητρο για τα μελλοντικά παιχνίδια και είναι ορατός πλέον ο στόχος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το καλό είναι ότι ο ένας σέβεται τον άλλο και υπάρχει πνεύμα αλληλοβοήθειας. Μόνο όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία τα οποία μεταφέρονται εντός αγωνιστικού χώρου, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Αν δεν είμαστε εμείς ουσιαστικοί και σωστοί στο παιχνίδι μας, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Υπάρχει όμως κάτι που ανησυχεί τον Κώστα Τσάνα: «Η ζέστη συνεχώς αυξάνεται και αυτό είναι μείον. Στον αγώνα με το Μεξικό το ζήσαμε και μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία είναι 35-37 βαθμούς. Θα δούμε τι θα γίνει την Τρίτη».

Ο αγώνας εναντίον του Ουζμπεκιστάν θα διεξαχθεί αύριο 2 Ιουλίου στις 18:00 στο Γκαζιαντέπ.