Ακόμη και για τους Rolling Stones υπάρχει πρώτη φορά. Και αυτή ήταν το Σάββατο το βράδυ όταν οι γερόλυκοι του ροκ έκαναν το ντεμπούτο τους στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του κόσμου στο Γκλάστονμπερι, δίνοντας έτσι μια ακόμη εορταστική νότα στις εμφανίσεις του για τα 50 τους χρόνια στη σκηνή.

Ως το «κορυφαίο γεγονός στα 43 χρόνια του φεστιβάλ» χαρακτήρισε την εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στη σκηνή του Γκλάστονμπερι ο διοργανωτής του, Μάικλ Ιβις.

Μπροστά σε 135.000 θεατές οι οποίοι τους αποθέωσαν όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή και εν μέσω πυροτεχνημάτων, οι Stones άρχισαν τη συναυλία τους με το «Jumpin Jack Flash». Ο Μικ Τζάγκερ εμφανίστηκε στη σκηνή με την απαραίτητη εντυπωσιακή ενδυμασία του, φορώντας ένα πράσινο σακάκι με παγιέτες και μια μαύρη σατέν κάπα!

Ανάμεσα στα τραγούδια και τις κραυγές ενθουσιασμού των οπαδών τους δεν ξέχασε να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους για σχεδόν πέντε δεκαετίες. Και συνέχισε να αλωνίζει την σκηνή, με τις εντυπωσιακές χορευτικές τους κινήσεις –το γνωστό λίκνισμα των γοφών του –και τραγουδώντας τη μια επιτυχία μετά την άλλη: από «Paint it black», στο «Wild horses», στο «Gimme shelter» και αλλά. Ομως το πιο αγαπημένο ροκ συγκρότημα δεν σταμάτησε να εκπλήσσει τους θαυμαστές του δίνοντάς τους άλλη μια ολοκαίνουργια επιτυχία που σφράγισε αυτήν την πρώτη εμφάνισή τους στο Γκλάστονμπερι με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι για να τους συνδέσει για πάντα με αυτή τους την εμφάνιση: το «Glastonbury girl».

Να σημειωθεί ότι πριν από το Γκλάστονμπερι, η θρυλική μπάντα έδωσε 18 συναυλίες στη Βόρεια Αμερική, για κάθε μια από τις οποίες θα εισπράξει έως και 5 εκατ. δολάρια. Η επόμενη εμφάνιση των Stones θα είναι στις 6 Ιουλίου στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, 44 χρόνια μετά την πρώτη τους συναυλία στο πάρκο της βρετανικής πρωτεύουσας το 1969.