Την αισιοδοξία τους ότι το ΣΕΦ θα επιβιώσει διατηρώντας τον αθλητικό του χαρακτήρα εξέφρασαν ο Παναγιώτης Φασούλας με τον Γιώργο Σιγάλα.

Τους είχαμε συνηθίσει να δίνουν μεγάλες μάχες μέσα στο παρκέ του ΣΕΦ, αλλά πλέον ο πιο δύσκολος αγώνας τους είναι εκτός των τεσσάρων γραμμών αλλά στον ίδιο χώρο.

Ο διευθυντής συντονιστής του ΣΕΦ Παναγιώτης Φασούλας με τον αναπληρωτή συντονιστή Γιώργο Σιγάλα μίλησαν για το μέλλον του ιστορικού σταδίου, έχοντας πλέον την ευθύνη της διοίκησης παρέα και με τον βετεράνο πολίστα Αντώνη Αρώνη που έλειπε στους Μεσογειακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα.

«Κορυφαίο κοινωνικό φαινόμενο»

«Το ΣΕΦ δεν θα κλείσει αλλά θα επιβιώσει και μάλιστα χωρίς να χάσει τον αθλητικό του χαρακτήρα, για τον οποίο άλλωστε κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε πριν από 27 χρόνια» τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας που θύμισε και κάτι σημαντικό:

«Ο αθλητισμός αποτελεί ένα κορυφαίο κοινωνικό φαινόμενο, με τεράστια αποδοχή και οφέλη, αλλά και οικονομικό κόστος. Οι επενδύσεις που γίνονται έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, υπό την έννοια συμβολής στην άθληση, στη θωράκιση της υγείας, στην άντληση διακρίσεων, ατομικών και διεθνών στην καλλιέργεια αξιών και θετικών προτύπων. Δεκάδες δημοτικά σχολεία, γυμνάσια από όλη την Ελλάδα, επισκέπτονται το ΣΕΦ κάθε χρόνο και ξεναγούνται σε αυτό, μαθαίνοντας για την αθλητική ιστορία της Ελλάδας. Πόσο αλήθεια αξιολογούνται όλα αυτά;» αναρωτήθηκε η «αράχνη» του μπάσκετ, που μεταξύ άλλων είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 στο Φαληρικό στάδιο, το οποίο το έζησε στη συνέχεια βλέποντάς το να φθίνει και να πλήττεται από διάφορα θέματα.

«Μια…στροφή άλλαξε την ιστορία αυτού του σταδίου. Η δημιουργία του ανισόπεδου κόμβου Κηφισίας-Ποσειδώνος, με στροφή προς τα δεξιά αφαίρεσε από το ΣΕΦ 70.000 τετραγωνικά μέτρα, εξαφανίζοντας τον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο. Θυμίζω απλά ότι τα έσοδα του ΣΕΦ από τις εκθέσεις την δεκαετία του 90, κάλυπταν το 75% του προϋπολογισμού του!

Αν η στροφή ήταν προς τα αριστερά ο συγκεκριμένος χώρος θα υπήρχε ακόμη. Επίσης παλαιότερα αφαιρέθηκαν και περιουσιακά στοιχεία του σταδίου, όπως η ‘‘Αθηνών Μαρίνα’’, το ετήσιο μίσθωμα της οποίας ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ. Πήγε στα Τουριστικά Ακίνητα, με κάποια υπουργική απόφαση. Αν υπολογίσει κανείς ότι αυτή τη στιγμή το κράτος δίνει 4.000.000 ευρώ για την συντήρηση του ΣΕΦ, καταλαβαίνει πως χρεώνεται το δημόσιο, χωρίς να φταίει!», συμπλήρωσε.

Τόσο ο Παναγιώτης Φασούλας όσο και ο Γιώργος Σιγάλας ευχαρίστησαν τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού (και παλαιό προπονητή τους στον Ολυμπιακό) Γιάννη Ιωαννίδη για τη βοήθεια που τους πρόσφερε και για τη συνεργασία που είχαν ευχόμενοι να ακολουθήσει και η νέα αθλητική ηγεσία αυτό το δρόμο.

Η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ

Επίσης η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ είναι πολύ καλή όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Σιγάλας:

« Ήμασταν έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης του γηπέδου, πριν προκύψει το ΤΑΙΠΕΔ. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα ήταν ο πρώτος δημόσιος φορέας ο οποίος θα ήταν σε θέση να κάνει προσλήψεις υπαλλήλων. Το ΣΕΦ είναι δεδομένο πως αποτελεί ένα φιλέτο. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσει τον χαρακτήρα του. Παραμένει το σπίτι του ΣΕΓΑΣ, το σπίτι του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, διαφόρων ομοσπονδιών, και της νεολαίας του Πειραιά. Όπως διαπίστωσαν και οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι δυνατόν να χτίσουμε δυο ξενοδοχεία, ή να κάνουμε εμπορικά κέντρα κλπ. Εχουμε μια εξαιρετική συνεργασία μαζί τους, ήρθαν εδώ, περπατήσαμε σε όλους τους χώρους, έχουμε κάποιες προτάσεις και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε και ευχάριστα νέα» τόνισε προσθέτοντας ότι θέλουν να κάνουν μια νέα και πιο πολυσύνθετη συνεργασία με τον Ολυμπιακό, ενώ ο μεγάλος στόχος είναι να εξασφαλιστεί η καλύτερη προβολή του σταδίου.

Οι δύο άντρες έκαναν και μια αναφορά στα οικονομικά του ΣΕΦ τους τελευταίους μήνες: «Τα τελευταία χρόνια ο τακτικός προϋπολογισμός του ΣΕΦ έχει μειωθεί κατά 66% και από 12.000.000 ευρώ, πήγε στα 4.000.000 ευρώ, ενώ εφαρμόζεται, πλέον, το ενιαίο μισθολόγιο. Από 180 εργαζομένους, έχει πλέον 99. Επίσης στους εφτά μήνες της θητείας της νέας διοίκησης έχει επιτευχθεί αυτό που λέμε εξορθολογισμός των οικονομικών του Σταδίου, καθώς αποπληρώθηκε δάνειο προς την εμπορική Τράπεζα, μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια τα ποσά που οφείλονταν σε οργανισμούς, προμηθευτές, πιστωτές, φόρους, τέλη κλπ, ενώ ικανοποιούνται όλες οι ρυθμίσεις προς ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, και δεν οφείλονται πλέον χρήματα στους εργαζόμενους» τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας.