Εκπληκτος με τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις κατά της πολιτικής τηςΜάργκαρετ Θάτσερ μετά τον θάνατό της, δηλώνει ο Μικ Τζάγκερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Q».

«Εμεινα κάπως έκπληκτος από το γεγονός ότι οι άνθρωποι ήταν εναντίον της και είχαν ακόμα και σήμερα έχθρα και πίκρα… Μα όλα αυτά συνέβησαν πριν πολύ καιρό» λέει χαρακτηριστικά ο γερόλυκος της ροκ.

Ο 69χρονος τραγουδιστής των Rolling Stones παραδέχτηκε ότι είχε συναντήσει την πρώην Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές του ’90, τη συνάντησα κάνα δύο φορές. Δεν θέλω να μιλήσω για το τι συζητήσαμε, ιδιαίτερα τώρα που όλοι λένε πράγματα για εκείνη» δηλώνει ο Τζάγκερ που χρίστηκε ιππότης το 2002 και πήρε τον τίτλο του Σερ.

«Της θύμισα ότι η πρώτη της απόπειρα να μπει στη Βουλή ήταν στο Ντάρτφορντ, όπου μεγάλωσα. Την θυμάμαι να κάνει προεκλογική καμπάνια όταν ήμουν μόλις 10 ετών. Τότε την έλεγαν Μάργκαρετ Ρόμπερτς» σχολιάζει.

Παραδέχεται δε ότι είχε εντυπωσιαστεί από την πρώην αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος. «Μου έκανε εντύπωση καθώς ήταν μια παράξενη, ιδιόρρυθμη πολιτικός. Ηταν αρκετά εύθραυστη. Οι περισσότεροι πολιτικοί θέλουν να αρέσουν. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσουν πριν τους συναντήσεις από κοντά, θα σου αρέσουν όταν τους συναντήσεις. Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους: να αρέσουν ακόμα και σε ανθρώπους σαν εμένα. Ξέρω ότι έκανε μαθήματα για να είναι η φωνή της πιο δυνατή, αλλά δεν νομίζω ότι δέχτηκε να αλλάξει για κανέναν».

Oι θρυλικοί Rolling Stones συνεχίζουν τις εορταστικές εμφανίσεις για τα 50 χρόνια τους, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους και σε συνθήκες φεστιβάλ. Στις 29 Ιουνίου θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι στη Βρετανία.