Ο Ραφαέλ Ναδάλ υπέγραψε με χρυσά γράμματα το βιβλίο των ρεκόρ στα τουρνουά Γκραν Σλαμ στο τένις. Ο 27χρονος Ισπανός κατέκτησε για όγδοη φορά το τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός ύστερα από έναν επεισοδιακό τελικό, ο οποίος αμαυρώθηκε από εισβολή αγνώστου στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και διαμαρτυρίες στην εξέδρα κατά του νόμου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ολα συνέβησαν στο δεύτερο σετ, όταν ένας ημίγυμνος διαδηλωτής που φορούσε μάσκα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας καπνογόνο και κατευθύνθηκε προς τον Ναδάλ! Αμέσως άνδρας της ασφάλειας τον απομάκρυνε. Νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί από την εξέδρα άλλοι πέντε ακτιβιστές που είχαν αναρτήσει πανό με το οποίο ζητούσαν την παραίτηση του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ανδρες της ασφάλειας απομάκρυναν και από άλλα δύο σημεία ζευγάρια ακτιβιστών με πανό. «Συνολικά δώδεκα άτομα προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον αγώνα, αλλά οι άνδρες της ασφάλειας τούς απομάκρυναν», ανέφερε πηγή της Αστυνομίας.

Μέσα σε όλα αυτά τα πρωτοφανή για το τένις γεγονότα, ο Ναδάλ νίκησε τον συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ 6-3, 6-2, 6-3 και έγινε ο κορυφαίος όλων των εποχών στο Ρολάν Γκαρός. Ο τίτλος αυτός ήταν ο 12ος σε τουρνουά Γκραν Σλαμ και έτσι ισοβάθμισε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τον Αυστραλό Ρόι Εμερσον. Στην πρώτη θέση είναι ο Φέντερερ με 17 και ακολουθεί με 14 ο Σάμπρας. Ο Ναδάλ έχει ρεκόρ 59 νίκες και μόλις μία ήττα στο Ρολάν Γκαρός! Στις τελευταίες εννέα διοργανώσεις έχει κατακτήσει τον τίτλο στις οκτώ! Απέτυχε μόνο το 2009, όταν αποκλείστηκε από τον Σουηδό Σόντερλινγκ.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα πετύχαινα κάτι τέτοιο», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος είχε μείνει επτά μήνες εκτός γηπέδων λόγω τραυματισμού στο γόνατο.« Οταν έχεις τέτοιες άσχημες στιγμές, καταλαβαίνεις ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν διαρκεί για πάντα. Ετσι, συνεχίζω τη δουλειά ώστε να ζήσω κι άλλες τέτοιες στιγμές. Χωρίς τους δικούς μου ανθρώπους πάντως, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα», πρόσθεσε ο 27χρονος Ισπανός ο οποίος παρέλαβε το τρόπαιο από τα χέρια του Γιουσέιν Μπολτ.

Στις γυναίκες, η Σερένα Ουίλιαμς κέρδισε για δεύτερη φορά τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός. Η 32χρονη Αμερικανίδα νίκησε 6-4, 6-4 τη Μαρία Σαράποβα και επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση από την αρχή της χρονιάς, αφού έχει 43 νίκες και δύο μόνο ήττες!

Η Ουίλιαμς συνεργάζεται εδώ και μήνες με τον προπονητή Πάτρικ Μουράτογλου και περνάει αρκετό χρόνο στη γαλλική πρωτεύουσα.