Η Μαρία Σαράποβα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι, κόντρα στην Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Η Σαράποβα, νίκησε την Πέμπτη την Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία 6-1,2-6,6-4, ενώ η Σ. Ουίλλιαμς, έκανε περίπατο κόντρα στην Ιταλίδα Σάρα Εράνι την οποία νίκησε 6-0,6-1 σε 46 λεπτά!

Η Σαράποβα είχε ένα καταπληκτικό πρώτο σετ στο οποίο νίκησε 6-1 σε 28 λεπτά. Η Αζαρένκα «απάντησε» στο δεύτερο με 6-2, αλλά στη συνέχεια επηρεάστηκε από την διακοπή τριάντα λεπτών λόγω της βροχής. Ετσι, στο τρίτο σετ, η Σαράποβα προηγήθηκε 5-2, έχασε τέσσερα ματς-πόιντ και τελικά η Αζαρένκα κατάφερε να πάρει τα επόμενα δύο γκειμ και να μειώσει σε 5-4. Στο δέκατο γκέιμ του τρίτου σετ πάντως, η Ρωσίδα τενίστρια ήταν αποτελεσματική και έφτασε στη νίκη.

Η Σαράποβα είχε 12 άσους (έναντι τριών), αλλά έκανε 11 «διπλά λάθη» (κανένα η Αζαρένκα ). Η Ρωσίδα, είχε 42 κερδισμένους πόντους (έναντι μόλις 15), αλλά έκανε περισσότερα λάθη (39 έναντι 22).

Η Σερένα Ουίλιαμς έκανε επιβλητική εμφάνιση στον ημιτελικό με την Εράνι και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά μετά το 2002. Ηταν ο πιό γρήγορος ημιτελικός στο Ρολάν Γκαρός, μετά το 1984, όταν η Κρις Εβερτ είχε νικήσει την Καμίλ Μπένζαμιν 6-0,6-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σερένα είχε 40 κερδισμένους πόντους και η Εράνι μόλις δύο!