Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για το παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στη Λιθουανία στο Βίλνιους και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θέλει να βρεθεί στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Παράλληλα, ο πορτογάλος προπονητής έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν η εθνική Ελλάδας δεν πάρει τη νίκη με τη Λιθουανία, αποτέλεσμα που χρειάζεται πάση θυσία.

«Κατά 95% έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% γιατί πάντα υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις κάτι, αλλά ναι, κατά 95% έχω καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα. Σημασία έχει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας. Δεν παίζουν ρόλο οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου, ούτε αν το χορτάρι είναι πλαστικό. Τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουμε να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει ανεξαρτήτως συνθηκών να τρέξουμε και να παλέψουμε όπως ακριβώς θα κάνει και η Λιθουανία. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα πάρουμε τη νίκη. Εάν κάποιος παίκτης μου αισθάνεται το αντίθετο, ας έρθει να μου το πει και να μην το βάλω», τόνισε ο Σάντος.

Και συνέχισε ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας: «Θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα και αυτό είναι πιο σημαντικό από το ποιοί ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν. Είναι σημαντικό για μένα να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μέσω οργανωμένων επιθέσεων να βάλουμε το γκολ που θέλουμε. Εξάλλου, εγώ δεν πιστεύω σε παίκτες που έχουν μόνο αρετές στην επίθεση ή μόνο αρετές στην άμυνα».

Ρωτήθηκε ο Σάντος και για τα γκολ που δέχεται η εθνική μας από στημένες φάσεις: «Είναι αλήθεια, συνέβη αυτό στα προηγούμενα ματς και φυσικά στη Βοσνία. Κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για την ομάδα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι πάρει στραβά, γιατί στα προηγούμενα 30 παιχνίδια μας είχαμε πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Απλά, εμείς ήμασταν κακοί στο προηγούμενο παιχνίδι. Αν θέλουμε να βρεθούμε στη Βραζιλία, τότε η νίκη είναι υποχρέωσή μας. Πρέπει να είναι κίνητρο για μας η νίκη και όχι να έχουμε βαρίδια στα πόδια μας. Θέλουμε να νικήσουμε και στις πέντε αναμετρήσεις μας ως το τέλος και με αυτές τις νίκες να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για την πρώτη θέση. Αν δεν το καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ μέσω των αγώνων μπαράζ».