«Έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα έντονη επίθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης, όμως να μην δεχθεί επίθεση και ο θεσμός της διαμεσολάβησης» τόνισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά την κήρυξη των εγκαινίων του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών.

Ακόμη, κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενους στους δικηγόρους, ως τέως πρόεδρος του ΔΣΑ, επεσήμανε ότι στα χέρια μας κρατάμε την αξιοπιστία του νέου θεσμού της διαμεσολάβησης, καθώς μάλιστα δεν υπάρχει κουλτούρα για τον θεσμό αυτό.

Ο νέος θεσμός, προσέθεσε ο κ. Ρουπακιώτης, θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη, αφού θα απεμπλακούν τα δικαστήρια από ένα μεγάλο όγκο υποθέσεων.

Στη σημασία και τα αποτελέσματα της διαμεσολάβησης αναφέρθηκαν ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν.Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γ.Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Δ.Τσάτσος, ενώ στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Φ.Κώτσης και διευθυντής του, τέως αρεοπαγίτης Β.Ρήγας.

Το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών αποτελεί μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.