Η Μπάγερν είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης! Σε μια από τις πλέον επιτυχημένες σεζόν της ιστορίας της, η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες κατέκτησε μετά το πρωτάθλημα Γερμανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ, νικώντας με 2-1 τη Ντόρτμουντ στον τελικό που έγινε στο «Γουέμπλεϊ».

Το Λονδίνο φιλοξένησε έναν γερμανικό τελικό και την Ανγκελα Μέρκελ στις εξέδρες που παρακολούθησε τη σπουδαία αναμέτρηση δίπλα στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί.

Ο άνθρωπος που χάρισε το τρόπαιο στη Μπάγερν ήταν ο Αριεν Ρόμπεν. Τον είπαν «γυάλινο» και «χασογκόλη», αλλά ο ολλανδός μεσοκυνηγός πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 89′, έκανε το 2-1 και έδωσε την κούπα στους Βαυαρούς. Ενα κύπελλο που ίσως το χρωστούσε η μοίρα στη Μπάγερν, μετά τον χαμένο τελικό την περασμένη χρονιά στο Μόναχο. Πρόκειται για το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της κορυφαίας διοργάνωσης που κατακτά η Μπάγερν.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το φινάλε.Μπάγερν και Ντόρτμουντ έδειξαν πως είναι δύο γερμανικές μηχανές, με παίκτες που έτρεξαν πολύ και έδειξαν να μην κουράζονται. Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχασε ευκαιρίες και πίεσε τη Μπάγερν, χωρίς όμως να βάλει γκολ. Οταν ισορρόπησε η Μπάγερν , δημιούργησε τις δικές της καλές στιγμές, όλα όμως έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, εκείνο το διάστημα κρίθηκαν τα πάντα.

Στο 13′ ο Λεβαντόφσκι έπιασε «κεραυνό» έξω από την περιοχή, αλλά ο Νόιερ έδειξε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Αμέσως μετά(14′), σουτ από κοντά ο Μπλαζικόφσκι, ξανά ο Νόιερ με τα πόδια την απόκρουση.

Η Μπάγερν αντέδρασε και στο 26′ ο Μάντζουκιτς έπιασε από κοντά την κεφαλιά, απόκρουση ο Βαϊντερφέλερ, μετά η μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ. Νέα ευκαιρία για τη Μπάγερν στο 30′ με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να λέει «όχι» στον Ρόμπεν. Σουτ του Λεβαντόφσκι στο 35′ και «απάντηση» από τον Νόιερ, ενώ στο 42′ ο Ρόμπεν επιχείρησε σουτ σε τετ-α-τετ με τον Βαϊντερφέλερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πρόσωπο του τερματοφύλακα!

Στο 60′ έγινε το 1-0 για τη Μπάγερν όταν ο Ριμπερί άνοιξε στον Ρόμπεν, έξοχο γύρισμα και ο Μάντζουκιτς σε κενή εστία το γκολ.Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε στο 67′ με πέναλτι που χτύπησε ο Γκουντογκάν και καταλογίστηκε σωστά σε ανατροπή του Ρόις από τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Γκλάντμπαχ, Ντάντε. Στη φάση αυτή θα μπορούσε να δει δεύτερη κάρτα και να αποβληθεί ο βραζιλιάνος αμυντικός της Μπάγερν.

Στη συνέχεια το ματς έδειξε ρούσικη ρουλέτα με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν , με τη μεγαλύτερη να είναι στο 72′ όταν ο Σούμποτιτς έβγαλε στη γραμμή πλασέ του Μίλερ.

Τελικά, στο 89′ ο κορυφαίος σε προσφορά Ρόμπεν, μπήκε κατά μέτωπο και πλάσαρε τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ για το 2-1 της Μπάγερν. Το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πλέον στο δρόμο για το Μόναχο και ο Ολλανδός άφησε το στίγμα του με μια ασίστ και ένα γκολ.

Ο ιταλός διαιτητής Ριτσόλι χαρίστηκε στον Ντάντε στη φάση του πέναλτι, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε ούτε κάρτα στον Ριμπερί όταν χτύπησε με τον αγκώνα του τον Λεβαντόφσκι.

Κίτρινες: Ντάντε, Ριμπερί,Γκροσκρόιτς.

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Μπέντνερ, Γκουντογκάν, Ρόις, Μπλαζικόφσκι(90′ Σίμπερ),Λεβαντόφσκι, Γκροσκρόιτς.

Μπάγερν: Νόιερ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ. Χ.Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί(90′ Γκουστάβο), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς(90′ + Γκόμεζ), Μίλερ.