Μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Μαριόν Κοτιγιάρ στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών την Παρασκευή. Μόνο που αυτή τη φορά δεν άντεξε και… ξέσπασε σε κλάματα. Τι κι αν έκανε αστεία στους φωτογράφους και οι συμπρωταγωνιστές της στην ταινία «The Immigrant» προσπαθούσαν να την κάνουν να γελάσει. Η γαλλίδα ηθοποιός σκούπιζε τα δάκρυά της από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στο χαλί.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι της συνέβη. Ο Τύπος έκανε ειρωνικά σχόλια, μιλώντας για τη συγκίνηση που ένιωσε η Κοτιγιάρ λίγες ημέρες πριν πέσει η αυλαία των Καννών. Κάποιοι έκαναν λόγο για τα δάκρυα ανακούφισης της 38χρονης ηθοποιού μετά την περιπέτεια που είχε με μια γυναίκα που έστελνε απειλητικά μηνύματα για την ίδια στο Internet.

Η γυναίκα αυτή που είχε στείλει 120 βίντεο και 504 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2011 στην Ιστοσελίδα των θαυμαστών της Κοτιγιάρ, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια επιτήρηση ενώ θα παρακολουθείται από ψυχιάτρους.

Στην ταινία του Τζέιμς Γκρέι «The Immigrant» η Κοτιγιάρ ερμηνεύει μια γυναίκα που φεύγει από τη γενέτειρά της, την Πολωνία, για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ το 1921. Οταν φτάνει στο Ελις Αϊλαντ, οι γιατροί διαπιστώνουν ότι η αδερφή της, η οποία ταξίδεψε μαζί της, είναι άρρωστη και την στέλνουν σε θεραπευτήριο. Τότε ξεκινά η περιπέτειά της στους δρόμους του Μανχάταν. Στην ταινία παίζουν και οι Χοακίν Φίνιξ και Τζέρεμι Ρένερ.

Η Κοτιγιάρ έπρεπε να μάθει πολωνικά για τις ανάγκες της ταινίας – καθώς 20 σελίδες του σεναρίου είναι γραμμένες στην πολωνική γλώσσα.

«Η γλώσσα δημιουργεί τα πάντα. Μου αρέσει να πλάθω χαρακτήρες που έχουν δικό τους τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, δική τους «γλώσσα», δική τους «φωνή»» δήλωσε η γαλλίδα ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Κάννες.

Το γεγονός λοιπόν ότι έπρεπε να μιλήσει πολωνικά στην ταινία ήταν όπως είπε «η μεγαλύτερη πρόκληση» που είχε να αντιμετωπίσει.

«Το χειρότερο ήταν ότι όταν έπαιζα δεν μπορούσα να καταλάβω αν είμαι τέλεια ή όχι» είπε η Κοτιγιάρ, η οποία θεωρείται πλέον… πολύγλωσση ηθοποιός, καθώς έχει ερμηνεύσει ρόλους στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα πολωνικά και στα ιταλικά.

«Το να γνωρίζεις την κουλτούρα των χωρών μέσα από την εκμάθηση ξένων γλωσσών, είναι σημαντικό εργαλείο για τη σωστή απόδοση των ρόλων» είπε.