Ελληνική απόβαση στις Κάννες την Πέμπτη, με την 19χρονη ηθοποιό Αντέλ Εξαρχοπουλός να κλέβει τις εντυπώσεις στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ, κεφάλαιο 1 και 2» και τον επίσης ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη – σεναριογράφο Αλεξάντερ Πέιν να κερδίζει θετικές κριτικές για τη «Νεμπράσκα».

Την ώρα που όλοι μιλούσαν για τις λεσβιακές σκηνές στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ», η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Αντέλ Εξαρχοπουλός φωτογραφιζόταν αγκαλιά με την συμπρωταγωνίστριά της Λεά Σεϊντού, εξάπτοντας τη φαντασία ορισμένων.

Η γαλλίδα ηθοποιός ποντάρει στην ταινία αυτή, καθώς πρόκειται για τον πρώτο της μεγάλο ρόλο. Αν και έχει ήδη εμφανίσεις σε ταινίες στο βιογραφικό της – όπως «Το άστρο του φόβου» με τον Ζαν Ρενό.

Στην ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς (γνωστός και από την «Μαύρη Αφροδίτη») η Εξαρχοπουλός υποδύεται μια έφηβη η οποία αναζητώντας την ερωτική της ταυτότητα, συνειδητοποιεί ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Οι ερωτικές σκηνές της ίδιας με τη Σεϊντού προκαλούν τους θεατές της πιο ερωτικής, όπως σχολιάζουν οι κριτικοί, ταινίας του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνή από την ταινία «Η ζωή της Αντέλ»:

Θετικές κριτικές και για τον Αλεξάντερ Πέιν

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος) συμμετέχει εντός συναγωνισμού – μετά το «Σχετικά με τον Σμιντ», το 2002 – στις Κάννες με την ταινία «Νεμπράσκα».

«Είναι όμορφο να αποκαθιστάς τη χαμένη αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων» είπε αναφερόμενος στη νέα του ταινία ο βραβευμένος με Οσκαρ Αλεξάντερ Πέιν.

Η υπόθεση της ταινίας θέλει έναν φτωχό ηλικιωμένο άνδρα που ζει στην Μοντάνα να το σκάει συνεχώς από το σπίτι του για να ταξιδέψει στη Νεμπράσκα και να παραλάβει το βραβείο ενός λαχείου που πιστεύει ότι έχει κερδίσει. Προβληματισμένη εξαιτίας της άνοιάς του, η οικογένειά του αποφασίζει να τον βάλει σε γηροκομείο. Κάπως έτσι ξεκινά ένα ταξίδι του γιου με τον πατέρα στη Νεμπράσκα.

Σκηνή από την ταινία «Νεμπράσκα»: