Δύο χρόνια μετά την πολυσυζητημένη μεταγραφή του από την Αρσεναλ στην Μπαρτσελόνα, ο Τσεσκ Φάμπρεγκας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτή τη φορά όμως όχι στο Λονδίνο, αλλά στο Μάντσεστερ για να επανδρώσει τους Μπέμπηδες της νέας, μετά σερ Αλεξ Φέργκιουσον, εποχής.

Αυτό υποστηρίζει με αποκλειστικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα The Evening Standard, η οποία αποκαλύπτει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη κάνει προσφορά στην Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον ισπανό διεθνή.

Οπως γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, η απόκτηση του Φάμπρεγκας θα υπογραμμίζει την θέληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προικίσει τον διάδοχο του σερ Αλεξ, τον Ντέιβιντ Μόγιες, με το καλύτερο δυνατό έμψυχο δυναμικό.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι Μπέμπηδες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φάμπρεγκας είχε μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα από την Αρσεναλ πριν από δύο χρόνια σε μια συμφωνία που είχε κοστίσει 35 εκατ. στερλίνες. Ο σύλλογος της Βαρκελώνης χρωστάει ακόμη πέντε εκατ. στερλίνες στους Κανονιέρηδες και σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο μπορεί να βγάλει ως και 20 εκατ. στερλίνες από μια ενδεχόμενη μεταπώληση του παίκτη.

Σημειώνεται πάντως, ότι με βάση τη συμφωνία της πώλησής του το 2011, η Αρσεναλ διατηρεί το δικαίωμα της πρώτης προσφοράς για τον 26χρονο παίκτη, ο οποίος παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του απέτυχε να κάνει αίσθηση στο Καμπ Νου.