Εκστρατεία ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού προγραμματίζει το Golden Hall, στο οποίο θα φιλοξενηθεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτισμού, παράδοσης, ναυτοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος από το νησί της Ανδρου.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρου, από τις 17 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, διοργανώνονται εκθέσεις και παρουσιάσεις με σκοπό την προβολή του νησιού.

Το Ιδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή παρουσιάζει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο «Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα».

Επίσης, το Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο «Αινίγματα του Ρεαλισμού», θα παρουσιάσει γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού «ΠΛΟΕΣ». Τα έργα αφορούν δημιουργίες νεότερων και σύγχρονων καλλιτεχνών, ορισμένους από τους οποίους θα γνωρίσουν οι επισκέπτες φέτος στην Άνδρο.

Σημειώνεται ότι το μουσείο Χριστιανικής Τέχνης & Λαογραφίας στη Χώρα της Ανδρου, με το έργο του το οποίο στεγάζεται σε παλαιό εργοστάσιο πάγου (οίκημα που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα), αναπαλαιώθηκε από τους ιδρυτές του μουσείου, Μάριο Βασιλόπουλο και Ειρήνη Μαντζαβελάκη, για να στεγάσει τις ανδριώτικες συλλογές.

Ακόμη, η Καϊρειος βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Ανδρο στα χρόνια της λειτουργίας της.

Επιπλέον, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life, με το οποίο ενισχύεται και προστατεύεται η βιοποικιλότητα της Ανδρου, θα βρίσκεται στο Golden Hall για να δώσει ένα μάθημα φροντίδας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το Ναυτικό Μουσείο Ανδρου θα παρουσιάσει μέρος των εκθεμάτων του που περιλαμβάνει παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες, ακουαρέλες και λιθογραφίες.

Οι επισκέπτες των εκθέσεων και των παρουσιάσεων θα παρακολουθήσουν μια αναδρομή στο παρελθόν της Ανδρου μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, ακουμπώντας ταυτόχρονα το μέλλον μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου που ετοιμάζεται στο νησί.

Το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου, θα φιλοξενήσει τη φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες καθώς και τις γεύσεις της Ανδρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, μέσα από το έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό που θα διανέμεται καθ’ ολη τη διάρκεια της έκθεσης, να πλοηγηθούν μέσω των ιστοσελίδων των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σε όλο το νησί.