Μεγάλο πλήθος συμμετείχε και σήμερα στο ετήσιο ναυτικό φεστιβάλ στο λιμάνι του Αμβούργου στο οποίο δεσπόζει η εντυπωσιακή διέλευση, ενώπιον των χιλιάδων θεατών : πολεμικών πλοίων, μαζί με μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ρυμουλκά, άλλα πλοία.

Χθες Πέμπτη περίπου 350 χιλιάδες θεατές – ανάμεσά τους πάμπολλοι τουρίστες- συνέρευσαν στην πόλη για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, που γίνεται για να τιμηθεί το γεγονός ότι, προ 824 ετών, οι προύχοντες της περιοχής δεσμεύθηκαν εγγράφως με μιάν Χάρτα, να καταργήσουν οριστικώς την πρότερη απαγόρευση εισόδου στο λιμάνι αυτό, πάνω στις εκβολές του ποταμού Ελβα, για όλα τα πλοία.

Φέτος το παραδοσιακό αυτό φεστιβάλ συμπίπτει χρονικώς με την δρομολόγηση του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου πολλών καταστρωμάτων, με σημαία Γερμανίας, ‘Europa 2’, αλλά και την επικείμενη αποπεράτωση και εγκαινίαση του τρίτου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι ειδικώς προς χρήση από τα σκάφη αυτής της ακτοπλοϊκής κατηγορίας.

Αργότερα, το εορταστικό πρόγραμμα προβλέπει ψυχαγωγία για τους επισκέπτες του Αμβούργου, καθώς ο νυκτερινός ουρανός θα λάμπει πολλήν ώρα, με την ρίψη μερικών εκατοντάδων πανέμορφων πυροτεχνημάτων, μεταδίδει για το ναυτικό αυτό γεγονός το Γερμανικό πρακτορείο.