Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ταμπλέτες ή smartphone για την πρόσβασή τους στο Facebook. Περίπου το 30% των διαφημιστικών εσόδων της αμερικανικής επιχείρησης προέρχονταν στις αρχές της χρονιάς από διαφημίσεις σε κινητά Μέσα, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα το συγκεκριμένο ποσοστό ανερχόταν σε 23%.

Το Facebook αύξησε συνολικά τον κύκλο εργασιών του το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 38%, φτάνοντας έτσι τα 1,46 δισ. δολάρια. Τα κέρδη σημείωσαν πάντως άνοδο «μόνον» 7% εξαιτίας των αυξημένων εξόδων και ανήλθαν σε 219 εκατ. δολάρια.

Τα smartphones αποτελούσαν στο παρελθόν την αχίλλειο πτέρνα του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης και μία από τις αιτίας της πτώσης της τιμής της μετοχής του. Τα στελέχη του ιδιοκτήτη του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δημιούργησαν νέες μορφές διαφημιστικών μηνυμάτων, προσαρμοσμένες στις μικρότερες οθόνες των «έξυπνων κινητών τηλεφώνων», ώστε να δώσουν δώσουν ώθηση στην εμπορικότητα του Facebook. Ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι οι νέες δυνατότητες αποτελούν «το πρώτο βήμα ενός μεγάλου ταξιδιού».

Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένα στο Facebook περίπου 1,11 δισ. μέλη και το 70% από αυτά χρησιμοποιεί ταμπλέτα ή Smartphone! Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ο αριθμός των μελών του Facebook, που επιλέγει κάποιο κινητό Μέσο για την πρόσβαση στο συγκεκριμένο social media, έχει διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.