Η συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο (29/11/12) μόλις είχε τελειώσει και λίγη ώρα αργότερα στο κινητό του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε έρθει μήνυμα με φωτογραφίες από την Ο2 Αrena.

Αποστολέας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που ήταν στο Λονδίνο με τη γυναίκα του για να παρακολουθήσουν από κοντά το μουσικό συγκρότημα – θρύλο.

«Πρόεδρε, ζηλεύω γιατί είμαι και φαν των Ρόλινγκ Στόουνς», απάντησε ο κόουτς, με τον μεγαλομέτοχο των πρωταθλητών Ευρώπης να έχει έτοιμη την απάντηση.

«Θα είμαστε εδώ μαζί τον επόμενο Μάιο, όχι για συναυλία αλλά για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Σου έστειλα φωτογραφίες για να δεις πού θα παίξουμε!».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ήταν από τους πιο σίγουρους φίλους της ομάδας πως ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και αποδείχτηκε προφητικός με αυτές τις φωτογραφίες.

Με τον αδελφό του Γιώργο οδήγησαν την ομάδα στο 4ο φάιναλ φορ την τελευταία πενταετία, σταθεροποιώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης σε υψηλό επίπεδο και ως μια από τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου και λογικά αισθάνονται δικαιωμένοι, ιδιαίτερα μάλιστα για τον προπονητή που επέλεξαν, τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το γλέντι των παικτών στα αποδυτήρια είχε επίκεντρο, μεταξύ άλλων, τον γυμναστή Αντρέα Γκατζούλη, ο οποίος τους… ψήνει όλη τη χρονιά μετρώντας και την τελευταία μπουκιά τους (και φυσικά τη σύσταση των τροφών τους) και τους ετοιμάζει και τις ιδιαίτερα επίπονες ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ολοι όμως πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο παίκτης που ήταν περισσότερο λυτρωμένος από κάθε άλλον ήταν ο Παπανικολάου, ο οποίος είχε τρελαθεί για το λάθος του (την είχε πληρώσει ένα… ψυγειάκι), που δεν στοίχισε όμως χάρη στο τρίποντο του Λο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης, ηγετική φυσιογνωμία και σε αυτόν τον τελικό, απολάμβανε τους καρπούς των κόπων του χαζεύοντας τους πανηγυρισμούς των πιο νεαρών παικτών, συμμετέχοντας όμως στο μπουγέλο!