Οι σοροί δύο σύρων ναυτικών, περισυνελέγησαν γύρω στις 10 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όπου νωρίτερα σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», μετά τη σύγκρουση του με το φορτηγό πλοίο «Consouth», με αποτέλεσμα να αγνοούνται, τώρα, οκτώ ναυτικοί.

Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου «Consouth».

Σημειωτέον, ότι πρόκειται για απλή συνωνυμία μεταξύ του πλοίου «Piri Reis» που βυθίστηκε και του τούρκικου σκάφους, το οποίο είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν έρευνες της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στον ΒΗΜΑ 99,5 άλλοι επτά ναυτικοί περισυνελέγησαν σώοι.

Το φορτηγό πλοίο «Consouth», με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούντα γερμανικών συμφερόντων της εταιρείας Redevei Ervin Strahrmann με 16 άνδρες πλήρωμα - Πολωνούς και Ρώσους κενό φορτίου συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», με σημαία Νήσων Κουκ της εταιρείας Εμίρογλου - τουρκικών συμφερόντων με  17 άνδρες από τη Συρία, πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», με αποτέλεσμα να αγνοούνται 8 ναυτικοί ενώ υπάρχει ανησυχία για τις οικολογικές επιπτώσεις από τη βύθιση του, καθώς το φορτίο που μετέφερε ήταν λίπασμα.

Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι σχετικά καλές και ευνοούν τις έρευνες.

Το «Consouth» είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα και ήταν κενό φορτίου ενώ το «Piri Reis» μετέφερε λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες εκτιμήσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, λένε ότι το ναυάγιο οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος από το γερμανικό πλοίο.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ