Τα συνεργεία διάσωσης στο Μπανγκλαντές ανέσυραν σήμερα Παρασκευή, 72 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια οκταώροφου κτιρίου το οποίο κατέρρευσε την Τετάρτη κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Ο νεώτερος απολογισμός είναι 304 νεκροί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατούΣαχινούλ Ισλάμ, τονίζοντας ότι πάνω από 2.300 άνθρωποι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα ερείπια μετά το δυστύχημα, εκ των οποίων οι 72 σήμερα.

Το κτίριο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος βρισκόταν στο Σαβάρ στα περίχωρα της Ντάκα. Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, που στηρίζει την οικονομία του κυρίως στον τομέα της υφαντουργίας.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

Το τραγικό δυστύχημα ενίσχυσε την πολεμική για την ασφάλεια στις μονάδες της βιομηχανίας υφαντουργίας που προμηθεύουν δυτικές εταιρίες ένδυσης. Στο κτίριο που κατέρρευσε στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που συνεργάζονταν με την ισπανική εταιρία Mango και την βρετανική Primark.

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο είχαν εκφράσει την παραμονή του δυστυχήματος την ανησυχία τους για ρωγμές στους τοίχους, όμως οι υπεύθυνοι τους είχαν αγνοήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από