Το τι σου πάει, Λάζαρέ μου, αυτό το λευκό, το εφαρμοστό από τουλπάνι, δεν λέγεται! Ωραιότατο, άνετο, λειτουργικό και πολύ ανοιξιάτικο. Να το συνδυάσεις με ένα λουλούδι, με ένα κόσμημα σε θαλασσινό μοτίβο, με μια εσάρπα στο χρώμα του πάγου, να σκάσεις μύτη στη Μύκονο στον Επιτάφιο της Αγίας Κυριακής –μια πόρτα με το πρώην Πιέρος -, να βγούνε οι κυρές στα παραθύρια να σε ράνουνε με ανθόνερο. Λύσσαξες με το πουκαμισοπαντέλονο το πληκτικό. Καλά να πάθεις! Γιατί κλείστηκες τόσες μέρες στο έκτο υπόγειο, που δεν έχουμε βάλει ακόμη μια plasma και δεν έβλεπες το «Your face sounds familiar». Ναι, καλέ, το καινούργιο σόου του Ant1. Να δεις εκεί, Λάζαρέ μου, που έχουν κάνει το μασκαριλίκι φιλανθρωπικό ακτιβισμό. Και σε μάρανε εσένα το σάβανο. Να δεις έναν ηθοποιό, τον Κρατερό Κατσούλη, ο οποίος κάποτε ήταν ενδιαφέρων και τώρα τον κατατρώει αυτό το άγχος της ατάκας –μην πέσει λέξη κάτω και δεν τη σηκώσει –να κάνει τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Τον γνωστό με την μπαντάνα στην κωλότσεπη! Και βγαίνει ο Μπρους Κρατερός με περούκα της Βλαχοπούλου από το «Ραντεβού στον αέρα» και είναι σαν τον τραγουδιστή Γιάννη Ντουνιά σε βιντεοταινία του ’80. Μα φτυστός σου λέω! Τραγουδούσε μεν το «Dancing in the Dark» αλλά εγώ, με τόσο Ντουνιά στο οπτικό μου πεδίο, το «Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν» άκουγα.

Χρειάζεται θαύµα εδώ,δεν γίνεται αλλιώς

Και μετά, Λάζαρέ μου, βγήκε ο συμπαθής πολυκαλλιτέχνης Θανάσης Αλευράς και έκανε τον Πασχάλη –όχι τον Τερζή, ούτε των ημερών, της Αλίκης! Και επειδή το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει ένα θέμα με τη βαφή μαλλιών στην ίδια απόχρωση (για νούμερο δύο το κόβω, σκέτο, χωρίς κόμμα κάτι, γιατί το κοκκινίζει το μαλλί το κόμμα κάτι), αρχικά νόμιζα ότι ήταν η γυναίκα του η Αλίκη. Αλλά μετά που είδα προσεκτικά, νόμιζα ότι ήταν η Βίσση. Παλιά, τότε που τα είχε με τον Νταλάρα και φορούσε λευκό πουκάμισο και μαύρο ψηλόμεσο παντελόνι και τραγουδούσε «Ας κάνουμε απόψε μια αρχή». Δεν ήξερα τι μου γινόταν, Λάζαρε.

Αν έρθουµε σε επαφή,

το θαύµα θα ολοκληρωθεί

Και σε μάρανε εσένα το τουλπάνι γιατί σου θυμίζει σάβανο. Σάβανο, σε μαύρο, είναι αυτό που βάλανε, στην ίδια εκπομπή, στην τραγουδίστρια Κρυσταλλία για να θυμίζει –λέει –την Ελένη Βιτάλη. Και βγήκε η Κρυσταλλία βαμμένη σαν τον Μάικλ Τζάκσον τότε που είχε το μαλλί μακρύ και ίσιο καρέ και αναρωτιόμουν ο ασυγχώρητος πότε ο Μάικλ τραγούδησε Βιτάλη και δεν καταγράφτηκε στα ιστορικά της δισκογραφίας. Και τραγούδησε η Κρυσταλλία (φωτογραφία) το «Ενα χειμωνιάτικο πρωί» και έπεσαν να πεθάνουν κριτές και κοινό και Διαδίκτυο γιατί ήταν, λένε, συγκλονιστική. Γιατί εγώ θυμήθηκα μια τραγουδίστρια στο κρουαζιερόπλοιο σε εκείνη την κρουαζιέρα που είχαμε κερδίσει από το κασέρι Κολιός; (Ή μήπως από τις Φέτες Ζωής; Δεν θυμάμαι!). Αλλο να πατάς στις νότες (με ισορροπία τρόμου) και άλλο συγκλονιστική τραγουδίστρια. Συγκλονιστική ήταν η ανάσταση του συνονόματού σου κάτι χρόνια πριν.

Μπράβο σου, το έκανεςπάλι το θαύµα σου

Αυτό πάλι; Που πήγε στις συναυλίες του Γιάννη Πάριου στο Μέγαρο η πρώην σύζυγός του Σοφία Αλιμπέρτη και έκανε δηλώσεις; Ναι, Λάζαρε! Μεγάλες δηλώσεις. Οτι ο Γιάννης Πάριος είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που έχει ποτέ γνωρίσει. Γιατί, ως γνωστόν, η Σοφία Αλιμπέρτη μεταξύ των ταινιών «Λόρδαν ο Βάρβαρος» και «Τηλεκανίβαλων» είχε πολλές συναναστροφές με τον Σλάβο Ιζίζεκ, τον Τόμας Πίτσον και τον Τζον Εσμπο. Κάτι Πίνα Μπάους και Μονσερά Καμπαγιέ τις είχε για πρωινό.

Αντε με το καλό να γεννήσει και η Σταματίνα Τσιμτσιλή για να σωθεί η Ελλάδα από το Μνημόνιο, η Ευρώπη από την οικονομική κρίση και ο κόσμος ολόκληρος. Γιατί, αν κρίνω από τον τρόπο που διαχειρίζεται την εγκυμοσύνη της, μάλλον πρόκειται να γεννήσει τον μικρό Μεσσία!