Μπορεί η ζωή μας να έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό τρέξιμο, αλλά αυτό το τρέξιμο που προτείνει ο ΣΕΓΑΣ αποτελεί μια νέα πρόκληση όχι τόσο για αθλητές, όσο για τον απλό κόσμο. Ώστε να μπορεί να τρέχει και χωρίς άγχος, για να αθληθεί και να νοιώσε την χαρά του αθλητισμού.

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία «Run Greece» παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η ελληνική ομοσπονδία στίβου. Πρόκειται για μια νέα σειρά αγώνων και αποτελεί την απάντηση της ομοσπονδίας στην κρίση, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν δραστηριότητα.

Παράλληλα ανοίγει την πόρτα στους πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ευχάριστο καθημερινό, το τρέξιμο.

Η αρχή θα δοθεί στις 19 Μαΐου στα Γιάννενα και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Καστοριά (26/5), Ηράκλειο (16/6), Πάτρα (29/9) και Λάρισα (20/10).

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με τους οποίους συνδιοργανώνουμε τους αγώνες και η συμβολή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος θεσμός με αγώνες 5χλμ. , 10χλμ και αγώνα για τα παιδιά, σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι βγάλουμε τους πολίτες στους δρόμους. Οι αγώνες “Run Greece” θα αποτελούν γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για καθεμία από τις πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν. Το κέρδος αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 10.000 δρομείς που θα βγουν στους δρόμους, το κέρδος θα είναι μια καλύτερη ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ενώ ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Βασίλης Σεβαστής ανέλυσε τη νέα διοργάνωση:

«Ο νέος θεσμός αγώνων έχει τρεις ενότητες. Βασική συντεταγμένη αυτής της νέας προσπάθειας είναι η συμμετοχή της περιφέρειας, μέσα από την οποία θα υπάρξει προβολή των πόλεων.

»Κατά δεύτερο, θα δοθεί η δυνατότητα στην ομοσπονδία και στα στελέχη της να δώσουν το στίγμα τους και να συμβάλουν στην αναβάθμιση τέτοιου είδους αγώνων. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία τους θα βοηθήσει κι άλλους διοργανωτές ανάλογων δράσεων. Τέλος μέσα από αυτούς τους αγώνες δεν θέλουμε να κεντρίσουμε μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά και να τα ωθήσουμε στο δρομικό κίνημα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα τα οδηγήσουμε στον αθλητισμό με την ελπίδα πως πολλά από αυτά θα στελεχώσουν μελλοντικά ακόμη και τις εθνικές μας ομάδες».

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, χαιρέτισε τη νέα διοργάνωση υποστηρίζοντας ότι και η κατεύθυνση της πολιτείας είναι προς τον μαζικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από