Ο νεότερος αδελφός του δημοφιλούς δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον διορίστηκε την Πέμπτη πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ «έχει τη χαρά να εγκρίνει το διορισμό του βουλευτή των Συντηρητικών Τζο Τζόνσον στο γραφείο του Ντέιβιντ Κάμερον, με το βαθμό του υπουργού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι ο Τζόνσον δεν θα αμείβεται για τα νέα του καθήκοντα αφού ήδη λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωσή του.

«Μεγαλοφυής ιδέα. Επιτέλους, θα μπει ένας Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ» ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου, που είναι γνωστός για το χιούμορ του. «Ο Τζο θα τα καταφέρει», πρόσθεσε ο εκκεντρικός δήμαρχος οι μελλοντικές βλέψεις του οποίου, είναι γνωστό, φτάνουν έως την πρωθυπουργία.

Ο διορισμός του Τζο Τζόνσον στην κυβέρνηση σημαίνει ότι η ομάδα των συμβούλων του Κάμερον «θα αποκτήσει μια προσέγγιση θατσερικού στυλ», σημείωσε η συντηρητική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, αναφερόμενη στις υπερσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και ευρωσκεπτικιστικές πεποιθήσεις της πρώην πρωθυπουργού, οπαδός των οποίων είναι και ο νέος πρωθυπουργικός σύμβουλος.