Η ομάδα γυναικών της Βουλιαγμένης, αντιμετωπίζει την Παρασκευή στην πόλη Εγκερ της Ουγγαρίας την ισπανική Σαμπατέλ, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Καπ στο πόλο.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που η Βουλιαγμένη, λαμβάνει μέρος στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ Γυναικών. Στις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες της έχει φτάσει σε ισάριθμους τελικούς, ενώ δύο φορές κατέκτησε το τρόπαιο (2009 και 2010). Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωπες η ουγγρική Έγκερ με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι.

Οι 13 αθλήτριες που πήρε μαζί του ο Κώστας Δήμου είναι οι: Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Μουλάκη, Κική Λιόση, Έλενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Μαρία Ντάσιου, Ντίνα Κουτέλη, Τίνα Κοντογιάννη και Φεντερίκα Λάβι.

«Υπάρχει πίστη στην ομάδα για την κατάκτηση του τροπαίου, εφόσον φτάσαμε ως εδώ. Η προετοιμασία μας είχε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών που τα ξεπερνάμε σιγά σιγά. Θέλω να πιστεύω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη και ανταγωνιστική. Στόχος μας αρχικά είναι να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό και από εκεί και πέρα βλέπουμε», είπε ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου.

Η αρχηγός της Βουλιαγμένης, Αντιγόνη Ρουμπέση πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δείξει τον πραγματικό μας εαυτό σαν ομάδα μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά πήραμε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ του Έγκερ και αυτό δείχνει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Εάν όμως θέλουμε να έχουμε ελπίδες θα πρέπει στην Ουγγαρία να έχουμε καλύτερη παρουσία και να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών. Ολο αυτόν τον καιρό προετοιμαζόμαστε για αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω πως είμαστε έτοιμες για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης»