Ο ισπανικός Τύπος άρχισε να θέτει αρκετά ερωτήματα την επομένη της συντριβής της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο από την Μπάγερν, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτο και βασικό ερώτημα, αν έπρεπε να αγωνιστεί ο Λιονέλ Μέσι.

Η εφημερίδα «As» απάντησε μέσω των αναγνωστών της, το 86% των οποίων πιστεύει ότι ο αργεντινός άσος δεν έπρεπε να αγωνιστεί.

Ο Μέσι είχε τραυματιστεί στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού, στο πρώτο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι, και ουσιαστικά το ιατρικό ΟΚ για τη συμμετοχή του δόθηκε δύο ώρες πριν από την έναρξη του προχθεσινού αγώνα. Η εμφάνισή του ήταν από τις χειρότερες, σε μία πραγματικά λαμπρή έως τώρα καριέρα.

«Δεν είχα αγωνιστεί από την ημέρα που τραυματίστηκα, αλλά αισθάνθηκα αρκετά καλά», είπε μετά το ματς ο Μέσι.

Η «Mundodeportivo» στην ανάλυσή της σημειώνει ότι η Μπαρτσελόνα χρειάζεται ενίσχυση για την επόμενη περίοδο. Θέλει παίκτες που να δημιουργούν φόβο στην αντίπαλη άμυνα και να απελευθερώνουν τον Μέσι.

Αναφέρουν και τον Νεϊμάρ ως παίκτη που μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στο παιχνίδι του Μέσι. Μία βασική ενίσχυση εντοπίζεται στη θέση του τερματοφύλακα, αν φυσικά αποχωρήσει ο Βαλντές. Χτεσινό δημοσίευμα από τη Σλοβενία αναφέρει ότι στόχος είναι ο τερματοφύλακας της Ιντερ Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Ο ιταλικός Τύπος μάλιστα συμπληρώνει ότι η Ιντερ θα ήθελε να αποκτήσει από τη Μπαρτσελόνα τον Σάντσες ή τον Μοντόγια.

Η «Mundodeportivo» στην ανάλυσή της, σημειώνει επίσης ότι η Μπαρτσελόνα διαθέτει μία καλή βάση παικτών για να στηριχθεί τα επόμενα χρόνια, αλλά ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Αντονι Θουμπιθαρέτα θα πρέπει να κάνει μία συζήτηση με τον Τίτο Βιλανόβα.

Ο τελευταίος αύριο έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν στην Αλιαντς Αρένα.

Ανάλογα ερωτήματα για το τι πρέπει να κάνει τώρα ο σύλλογος θέτει και η «Sport». Και εδώ απαντούν οι αναγνώστες, οι οποίοι πιστεύουν ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, ενώ δεν δίνουν και την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στον Βιλανόβα. Τέλος, στο ερώτημα αν η απόκτηση του Νεϊμάρ αποτελεί λύση για την ομάδα, το 74% των αναγνωστών απάντησε αρνητικά!

Ο Τύπος στην Ισπανία θυμήθηκε την ήττα με το ίδιο σκορ από τη Μίλαν το 1994 στον τελικό της Αθήνας, ενώ η «As» έθεσε διαφορετικά το θέμα στον τίτλο της: «Μπαρτσελόνα, το τέλος του κύκλου».

«Μας νίκησαν με τη δύναμη. Τώρα αναζητούμε ένα θαύμα. Απομένουν ενενήντα λεπτά και, πρακτικά, η ανατροπή είναι αδύνατη. Πρέπει να προσπαθήσουμε όμως, αφού είμαστε η Μπαρτσελόνα», είπε ο Τσάβι.