«Γυρίζει το ματσάκι; Γυρίζει». Δεν πρόκειται για διαφήμιση του ΟΠΑΠ αλλά για τη δήλωση του Ζοζέ Μουρίνιο μετά τη βαριά ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 από την Ντόρτμουντ.

«Κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Ηταν ανώτεροι ατομικά και ως σύνολο. Κέρδισαν όλες τις μονομαχίες βγάζοντας μεγαλύτερη ένταση. Ηταν ψηλότεροι και κατάφεραν με τις κινήσεις τους να απελευθερωθούν από την πίεση. Δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε αλλά το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο. Εχω μάθει πως όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει ελπίδα. Τα πάντα μπορεί να συμβούν την επόμενη εβδομάδα. Αν ρωτήσετε τους παίκτες μου αν μπορούν να ανατρέψουν το σκορ, μερικοί πιθανόν να πουν όχι. Σε μία ώρα θα αλλάξουν γνώμη και θα πουν ναι. Αύριο όλοι θα λένε ότι μπορούμε. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε μία διοργάνωση χωρίς να πεθαίνεις στο γήπεδο. Κι αν θέλουμε να αποκλείσουμε την Μπορούσια, θα πρέπει να υποφέρουμε».

Ο Μουρίνιο ήταν έξαλλος για τον τρόπο που δέχθηκε η ομάδα του τα τέσσερα γκολ. «Ημουν πολύ θυμωμένος γιατί και τα τέσσερα γκολ προήλθαν από δικά μας λάθη. Ξέραμε τα πάντα για τον Λεβαντόφσκι, αξίζει εύσημα αλλά τον βοηθήσαμε κι εμείς πολύ», είπε ο Πορτογάλος.

Στη διάρκεια του αγώνα η «Μπιλντ» ανέβασε στην ιστοσελίδα της είδηση πως ο Μουρίνιο θα φύγει στο τέλος της σεζόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να αναλάβει την Τσέλσι και μαζί του θα πάρει και τον κολομβιανό επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης Ρανταμέλ Φαλκάο.

Ο ΤΥΠΟΣ. Η κυριαρχία των γερμανικών ομάδων (Μπάγερν, Ντόρτμουντ) επί των ισπανικών (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) στους δύο ημιτελικούς με συνολικό σκορ 8-1 σχολιάστηκε από τον διεθνή Τύπο. «Πρώτα η Μπάγερν, τώρα η Ντόρτμουντ. Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά ισπανική ομάδα δέχθηκε τέσσερα γκολ στη Γερμανία. Τουλάχιστον η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα γκολ», έγραψε η «Γκάρντιαν». «Νέο σοκ για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ έχασε από την Ντόρτμουντ με τέσσερα γκολ του Λεβαντόφσκι», σημείωσε η «Εκίπ», ενώ η «Ντέιλι Μέιλ» επισήμανε: «Το Γουέμπλεϊ προετοιμάζεται για γερμανικό τελικό (ναι, Γερμανία – Ισπανία 8-1 σε δύο βραδιές!).

«Ο Λεβαντόφσκι απελευθερώνει την τρέλα», έγραψε η «Μπιλντ».