Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας, ο Πέερ Στάινμπρουκ, αναφέρθηκε την Τετάρτη στην έρευνα για φοροδιαφυγή σε βάρος του Ούλι Χένες, λέγοντας πως ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου δεν πρέπει να τύχει διαφορετικής μεταχείρισης από οποιονδήποτε άλλο πολίτη.

Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί «όπως οποιαδήποτε άλλη. Κανένα μπόνους ή πριμ διασημότητας», δήλωσε ο Στάινμπρουκ μιλώντας στο γερμανικό ραδιοσταθμό ARD.

Όταν ερωτήθηκε αν ο Χένες θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του, ο ηγέτης του SPD δήλωσε: «Πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος. Πρέπει να το εκτιμήσει σε σχέση με τα παραπτώματα, πιθανόν ακόμη και τα ποινικά αδικήματα, που έχει διαπράξει».

Να σημειωθεί, ότι ο Ούλι Χένες διετέλεσε στο παρελθόν σύμβουλος του Στάινμπρουκ, όταν ήταν ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών υπό την Καγκελάριο Μέρκελ. Μάλιστα ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, κάλεσε τον Στάινμπρουκ να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο του Χένες ως σύμβουλός του.