Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας, ο Πέερ Στάινμπρουκ, αναφέρθηκε την Τετάρτη στην έρευνα για φοροδιαφυγή σε βάρος του Ούλι Χένες, λέγοντας πως ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου δεν πρέπει να τύχει διαφορετικής μεταχείρισης από οποιονδήποτε άλλο πολίτη.

Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί «όπως οποιαδήποτε άλλη. Κανένα μπόνους ή πριμ διασημότητας», δήλωσε ο Στάινμπρουκ μιλώντας στο γερμανικό ραδιοσταθμό ARD.

Όταν ερωτήθηκε αν ο Χένες θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του, ο ηγέτης του SPD δήλωσε: «Πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος. Πρέπει να το εκτιμήσει σε σχέση με τα παραπτώματα, πιθανόν ακόμη και τα ποινικά αδικήματα, που έχει διαπράξει».

Να σημειωθεί, ότι ο Ούλι Χένες διετέλεσε στο παρελθόν σύμβουλος του Στάινμπρουκ, όταν ήταν ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών υπό την Καγκελάριο Μέρκελ. Μάλιστα ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, κάλεσε τον Στάινμπρουκ να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο του Χένες ως σύμβουλός του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από