Ο 71χρονος τεχνικός πανηγύρισε τον 13ο τίτλο του στο Ολντ Τράφορντ και ήπιε σαμπάνια, αλλά δεν ακολούθησε τους παίκτες στη νυχτερινή έξοδο στα κλαμπ για τα επινίκια.

«Κοιτάξτε με, αισθάνομαι δέκα χρόνια νεότερος», αστειεύτηκε όταν τον ρώτησαν για τα μελλοντικά σχέδιά του.

Ο αριθμός 20 είχε την τιμητική του προχθές το βράδυ στο Ολντ Τράφορντ, στο ματς με την Αστον Βίλα. Δεν ήταν μόνο το 20ό πρωτάθλημα στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και ο αριθμός της φανέλας του Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο ολλανδός επιθετικός στην πρώτη του χρονιά στο Μάντσεστερ έκανε τη διαφορά σημειώνοντας 24 γκολ στο πρωτάθλημα με χατ-τρικ στο προχθεσινό ματς. Ο Φέργκιουσον μάλιστα χαρακτήρισε το δεύτερο γκολ του 29χρονου Ολλανδού ως «το γκολ του αιώνα»!

«Η συνεισφορά του στην κατάκτηση του τίτλου ήταν τρομερή. Κανένας παίκτης δεν είχε ποτέ τόσο μεγάλη προσφορά όσο ο Φαν Πέρσι στη φετινή σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι τυχερός αφού όλα τα χρόνια στη Γιουνάιτεντ είχα φανταστικούς επιθετικούς. Ο Καντονά ήταν επίσης τέτοιος παίκτης. Ο Φαν Πέρσι είχε εντυπωσιακή τελευταία χρονιά με την Αρσεναλ και θυμάμαι πως ο Βενγκέρ έλεγε πως είναι καλύτερος παίκτης από ό,τι νομίζετε. Τώρα διαπιστώνω ότι είχε δίκιο».

ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ. Ο Ολλανδός είχε μείνει χωρίς γκολ για δύο μήνες, αλλά πέτυχε πέντε στα τρία τελευταία ματς της Γιουνάιτεντ. Στα πιο κρίσιμα δηλαδή!

«Είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα. Εχουμε φανταστική ομάδα και φανταστικούς παίκτες. Αξίζαμε και με το παραπάνω τον τίτλο. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, σημασία έχει η ομάδα», σχολίασε ο ολλανδός επιθετικός. Ο Φέργκιουσον είναι αισιόδοξος και για τα επόμενα χρόνια: «Εχουμε έναν πυρήνα παικτών που είναι αρκετά νέοι. Περιμένουμε από αυτούς να βελτιωθούν και περιμένουμε αρκετά». Στον 71χρονο τεχνικό άρεσε πάντα να μιλάει για τους νέους παίκτες, αυτό έκανε και την εποχή που ήταν σε νεαρή ηλικία ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ράιαν Γκιγκς. Αναφέρθηκε μάλιστα σε όλους, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να έχουν κατακτήσει έναν τίτλο και να έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία. «Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις έναν τίτλο στην Αγγλία», τόνισε.

Ο Φέργκιουσον έχει πλέον 49 τρόπαια στην καριέρα του, αλλά το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το γεγονός ότι έχει ακόμα όρεξη για επιτυχίες και την επιθυμία αυτή τη μεταδίδει και στους παίκτες.

«Εχει μεγάλη επιθυμία για τίτλους και νοοτροπία νικητή. Αυτά τα μετέδωσε σε εμάς και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα», σχολίασε ο Γουέιν Ρούνι. «Δεν είναι τυχαίο ότι γραφεία στοιχημάτων δίνουν από τώρα τη Γιουνάιτεντ φαβορί και για τον τίτλο της επόμενης χρονιάς.

Την κατάκτηση του τίτλου σχολίασε από το Ντόρτμουντ και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Φέργκιουσον. «Εκανε ό,τι κάνει στη ζωή του έως τώρα. Κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο», είπε ο πορτογάλος τεχνικός.

Ο Φέργκιουσον πάντως φρόντισε να απαντήσει και στον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος είχε πει πως οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές και αυτό φάνηκε στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια: «Στα ματς με τις άλλες ομάδες ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Σίτι. Και αυτό δεν το δέχεται ο Μαντσίνι».

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑ. Στο μεταξύ, αντικείμενο σχολιασμού στο twitter ήταν και ο πανηγυρισμός του Πατρίς Εβρά, ο οποίος κρατούσε ένα ψεύτικο χέρι και έκανε ότι το δάγκωνε.

Αυτό φυσικά στρεφόταν κατά του επιθετικού της Λίβερπουλ Λουίς Σουάρες, ο οποίος δάγκωσε στο χέρι τον αμυντικό της Τσέλσι Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Θυμίζουμε ότι ο Σουάρες είχε τιμωρηθεί πέρυσι με αποκλεισμό από οκτώ ματς για ρατσιστική επίθεση στον Εβρά. Πάντως, αυτή η ενέργεια του Εβρά σχολιάστηκε αρνητικά στο twitter από οπαδούς της Λίβερπουλ, οι οποίοι ζήτησαν την τιμωρία του.