– «Μην εκπλαγείτε αν τα χρήματα για τον Γκέτσε προέλθουν από την Ελβετία».

– «Η πραγματική ντροπή είναι πως η Μπάγερν επιτέθηκε στην Ντόρτμουντ για να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον που είχε επικεντρωθεί στον Χένες».

– «Είναι πολύ πιθανό η Μπαρτσελόνα από σήμερα το πρωί να αύξησε τους φιλάθλους της στη Γερμανία».

– «Σήμερα είμαστε όλοι Ισπανοί!».

Τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα εναντίον της Μπάγερν μετά τη δημοσιοποίηση της μεταγραφής του Μάριο Γκέτσε από την Ντόρτμουντ στους Βαυαρούς μια ημέρα πριν από τον αγώνα των Βεστφαλών με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η διαρροή της είδησης έγινε από την «Μπιλντ» και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον χρόνο που επιλέχτηκε. Η Μπάγερν κατηγορείται για ανηθικότητα γιατί χρησιμοποίησε την οικονομική της ισχύ ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τον Τύπο από την υπόθεση φοροδιαφυγής του προέδρου της Ούλι Χένες.

«Η στιγμή που επιλέχθηκε να ανακοινωθεί η μεταγραφή πιθανόν να έχει σχέση με τη συζήτηση που γίνεται για τον Ούλι Χένες», δήλωσε ο πρόεδρος της Μάιντς Χάραλντ Στρουτς.  «Πλήγωσε την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαν να ανακοινώσουν τη μεταγραφή δύο ημέρες ή δύο εβδομάδες αργότερα», είπε στο Sky Sports η παλιά δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου και πρώην αρχηγός της Μπάγερν Λόταρ Ματέους. Πρώτη η Ντόρτμουντ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Μπιλντ», δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην Μπάγερν να υποστηρίξει πως οι Βεστφαλοί δεν χειρίστηκαν σωστά το θέμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στη σημερινή έκδοση του «Σπορ Μπιλντ», ήταν ξεκάθαρος: «Η Μπάγερν για χρόνια ακολουθεί το ίδιο σενάριο επιτυχίας, αποδυναμώνει τους αντιπάλους».

Ο λόγος που άλλαξε γνώμη ο 20χρονος ποδοσφαιριστής είναι η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα από τη νέα σεζόν στον πάγκο της Μπάγερν. «Εγώ φταίω γιατί δεν μιλάω ισπανικά, δεν είμαι 15 πόντους κοντύτερος και δεν παίζω τίκι – τάκα», είπε με σκωπτική διάθεση ο Κλοπ.

Ο Γκέτσε, που το όνομά του στα γερμανικά σημαίνει είδωλο, αλλά για τους οπαδούς της Ντόρτμουντ θα σημαίνει οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτό, θα αμείβεται στη νέα του ομάδα με 7 εκατ. ευρώ ετησίως.