Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης δήλωσε τα εξής: «Επισημάναμε και συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, τον κ. Σουλτς, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη. Οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα και κοινωνική διάλυση. Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται και δημιουργούνται  μεγάλοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

»Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να αλλάξουν. Η Δημοκρατική αριστερά υποστηρίζει την κοινή αντιμετώπιση του χρέους και τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την αναπτυξιακή διαδικασία. Την προώθηση με γοργά βήματα της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης.
 
»Αυτή η διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να γίνει με την ουσιαστική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και την ισότιμη σχέση μεταξύ των κρατών. Ο εθνοκεντρισμός και οι κρατικοί ηγεμονισμοί θα οδηγήσουν τη διαδικασία της ενοποίησης σε αδιέξοδο.

»Για αυτό η αλλαγή των συσχετισμών στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των προοδευτικών και φελοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι αναγκαία.
 
Τονίσαμε στον κ. Σουλτς ότι στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσαρμογής χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές. Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει, επειγόντως και ολοκληρωμένα, να συνδεθεί με την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική προστασία. 

Για την Ελλάδα το κρίσιμο ζήτημα είναι η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Και αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο με διόρθωση λανθασμένων πολιτικών. Αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Αυτό διεκδικούμε και από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από