Θα μπορούσε ένας αστέρας του Χόλιγουντ να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες με μόλις 1,5 δολάριο την ημέρα; Μοιάζει με πρόκληση, πρόκειται όμως για το θέμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τη φτώχεια και την πείνα που ξεκινάει στις 29 Απριλίου.

Αποφασισμένοι να δείξουν – και να ανακαλύψουν – πως είναι να ζει κανείς κάτω από το όριο της φτώχειας, ο Μπεν Αφλεκ, ο Τζος Γκρόμπαν και η Σοφία Μπους συμμετέχουν στην καμπάνια Live Below the Line καλύπτοντας βασικές ανάγκες με μόλις 1,5 δολάριο την ημέρα (για πέντε συνολικά ημέρες). Και καλούν τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Την πρόκληση δέχτηκαν μεταξύ άλλων ο γιος του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν και η Ντέμπι Μαζάρ (παρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής και ηθοποιός),

«Η πρόκληση, την οποία δέχτηκα και στην περσινή διοργάνωση, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ενιωσα περήφανος» λέει ο τραγουδιστής Τζος Γκρόμπαν. «Είναι φοβερό το γεγονός ότι θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα».

«Εχω δει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το φαγητό να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού σε ταξίδια μου σε τριτοκοσμικές χώρες» σχολιάζει και ο Μπάιντεν.