Την πρώτη της μεταγραφή στην εποχή Γκουαρντιόλα πραγματοποίησε η Μπάγερν αποκάλυψε η εφημερίδα Bild!

Πρόκειται για τον κορυφαίο μέσο της Ντόρτμουντ Μάριο Γκέτσε ο οποίος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Ο Γκέτσε αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της μηχανής της Ντόρτμουντ και η απόκτησή του από την Μπάγερν αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους Βεστφαλούς αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Μπουντεσλίγκα στην οποία κυριάρχησαν φέτος οι Βαυαροί.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως η Μπάγερν συμφώνησε να καταβάλει τα 37 εκατ. ευρώ που ήταν η ρήτρα του συμβολαίου του με την Ντόρτμουντ κάνοντας τον 20χρονο ποδοσφαιριστή τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα μετά απʼ αυτή του Χάβι Μαρτίνεθ τον οποίον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι η Μπάγερν έναντι 40 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή μεταξύ ομάδων του γερμανικού πρωταθλήματος σπάζοντας το ρεκόρ του Μάριο Γκόμες τον οποίον είχε αποκτήσει (ξανά) η Μπάγερν από τη Στουτγάρδη το 2009 έναντι 35 εκατ. ευρώ.

Ο Γκέτσε θα αντικαταστήσει τον Ολλανδό Αριεν Ρόμπεν που θεωρείται ανεπιθύμητος από τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Η αποκάλυψη της σπουδαίας αυτής μεταγραφής πιθανόν να είναι αντιπερισπασμός στην αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Μπάγερν και τον πρόεδρό της Ούλι Χένες που ελέγχεται για φοροδιαφυγή εκατ. ευρώ. Φυσικά αποτελεί πλήγμα για την Ντόρτμουντ και την ψυχολογία των παικτών της που προετοιμάζονται για τον αυριανό ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Βεστφαλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μεταγραφή του Γκέτσε αλλά υπογράμμισε πως τόσο ο παίκτης όσο και οι σύμβουλοί του κινήθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο συμβόλαιο.

Ζητά επίσης από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ την άνευ όρων υποστήριξη τους προς τον Γκέτσε στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα.