Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο αμερικανός τραγουδιστής της φολκ μουσικής, Ρίτσι Χέιβενς, ανακοίνωσε το πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν ο γνωστός καλλιτέχνης.

 Ο Χέιβενς, ο οποίος το 1969 πήρε μέρος στο θρυλικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας. Ο αφροαμερικανός τραγουδιστής πέθανε σύμφωνα με την οικογένειά του από ανακοπή καρδιάς.

«Το Πρακτορείο Ρουτς εκπροσώπησε τον Ρίτσι Χέιβενς επί πολλά έτη και είναι στη δυσάρεστο θέση να ανακοινώσει ότι ο διάσημος καλλιτέχνη πέθανε στις 22 Απριλίου του 2013», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Ο διάσημος κιθαρίστας και τραγουδιστής έγινε πασίγνωστος, όταν εμφανίστηκε πρώτος το 1969 στο φεστιβάλ του Γούντστοκ και παρέμεινε στη σκηνή επί σχεδόν τρεις ώρες μετά από παράκληση των διοργανωτών, γιατί είχαν καθυστερήσει οι άλλοι καλλιτέχνες. 

Από εκεί και μετά εκτοξεύθηκε η καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε 30 μουσικά άλμπουμ, για να αποσυρθεί πριν τρία χρόνια από την ενεργό δράση. Ο Χέιβενς γεννήθηκε το 1941 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ήταν το μεγαλύτερο από τα εννέα παιδιά της οικογένειάς του. Διασημότερα τραγούδια του ήταν το Freedom, το Going back to my roots, το High Flying Bird, το I Cant΄t Make it Anymore, κλπ.

Richie Heavens - Going back to my rootsRichie Havens - I Can't Make it Any More