Δεν είναι δημοφιλή μουσικά είδη στην Ελλάδα, όμως όλο και περισσότερες μουσικές συνευρέσεις και μάλιστα κυριών ποντάρουν στην... ανάκαμψή τους. Τη δημοτική παραδοσιακή μουσική αλλιώς παρουσιάζουν οι αδελφές Βουγιουκλή και την όπερα, επίσης αλλιώς, τρεις σοπράνο (οι Tea Soprano) που προσφέρουν τσάι και καταρρίπτουν τον μύθο της χοντρής κυρίας!
Η παραδοσιακή μουσική είναι η πιο σπουδαία πηγή έμπνευσης, λένε οι αδελφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή! Αλλωστε και η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, που κυκλοφορεί υπό τον τίτλο «To be safe», το πιστοποιεί και ας βασίζεται σε στίχους και μουσικές γραμμένα απο τις ίδιες. Οπως εξηγεί η Ελένη στα «ΝΕΑ», «ο δίσκος κινείται στους δρόμους του δωρικού ρεμπέτικου και του μπλουζ πάντα με άξονα τις φωνές. Μπορούμε να πούμε ότι εδώ κάνουμε μια σπονδή στην πεντατονία!». Και στις επιρροές από τα Βαλκάνια, την Ανατολή και τη Δύση.
Αυτό ισχύει για όλους τους λαούς και καθοδηγεί όλα τα είδη μουσικής, επισημαίνει. «Από την κλασική έως την ποπ. Πόσω μάλλον την ελληνική παράδοση που είναι τόσο πλούσια και διαχρονική. Υπάρχουν περίοδοι που η παραδοσιακή μουσική στην Ελλάδα δεν έχει τη θέση που της αξίζει. Το κόμπλεξ αυτό όμως δείχνει να υποχωρεί και νέοι άνθρωποι  επιστρέφουν σε αυτή για επανατροφοδότηση έμπνευσης και αξιών».
Επομενες εμφανίσεις για τις αδελφές Βουγιουκλή είναι στις 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Και την 1η Νοεμβρίου στο περίφημο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης!
Από την άλλη πλευρά, ο τίτλος «Τρεις σοπράνο στο τσάι μου» που επέλεξαν οι Tea Soprano - κατά κόσμον Κάτια Πάσχου, Μάιρα Μηλολιδάκη και Μυρσίνη Μαργαρίτη - προδίδουν και τις προθέσεις τους: να διορθώσουν την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για την όπερα, της χοντρής κυρίας που τραγουδάει περίεργα.
«Οι περισσότερες τραγουδίστριες της όπερας δεν είναι υπέρβαρες πια», μας λέει η Κάτια Πάσχου. Το μεγάλο στοίχημα για τις τρεις λυρικές τραγουδίστριες ήταν να φέρουν την όπερα κοντά στους νέους και είναι σίγουρες γι' αυτή τους την κατάκτηση. Οπως λέει η Μυρσίνη Μαργαρίτη, «μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι των θεατών να ήταν από 35 και πάνω, όμως ήταν αρκετοί και εκείνοι κάτω των 25 ετών».  
Τι έκανε τη διαφορά; Κατά τη Μάιρα Μηλολιδάκη, και το γεγονός ότι «μπορούσαν να έρθουν να πιουν το ποτό τους και να ακούσουν άριες».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από