Οι Αριελ Ιμπαγάσα και Χουάν Πάμπλο Πίνο που βρέθηκαν στην πόρτα εξόδου του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν, εκτός απροόπτου, και τη νέα σεζόν στους πρωταθλητές. Η διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ άλλαξε γραμμή πλεύσης και φαίνεται ότι θα διατηρήσει τον 37χρονο Αργεντινό στο ρόστερ μετά την επιθυμία του ίδιου, ενώ θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στον κολομβιανό εξτρέμ.

Ο Πίνο βρέθηκε εκτός Ολυμπιακού λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και όχι για αγωνιστικούς λόγους. Ο 26χρονος εξτρέμ ζήτησε συγγνώμη από τη διοίκηση και τον Μίτσελ και από σήμερα θα επιστρέψει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ επέλεξε τον Ολυμπιακό για τον φιλικό αγώνα στο Ανφιλντ (3 Αυγούστου) που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα προς τιμήν του αρχηγού της και της Εθνικής Αγγλίας Στίβεν Τζέραρντ.

Οι Κόκκινοι θα τιμήσουν τον Τζέραρντ για την αφοσίωσή του στον σύλλογο με εκδηλώσεις που θα έχουν την ονομασία «χρονιά Τζέραρντ». Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που διατηρεί ο άγγλος διεθνής μέσος για παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός θα διαθέσει το μερίδιο των εσόδων που του αντιστοιχούν σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «ο κόσμος του ποδοσφαίρου μπορεί να συνεργαστεί για την οικοδόμηση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τα παιδιά και τους νέους της κοινωνίας μας».

Διάψευση

O Oλυμπιακός διέψευσε το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας football.fr, που αναφέρει ότι ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του 25χρονου κολομβιανού τερματοφύλακα της Νις, Νταβίντ Οσπίνα.