Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ακύρωσε σήμερα την πλειονότητα των πτήσεών της εξαιτίας της σημερινής απεργίας των εργαζομένων που διεκδικούν αυξήσεις μισθών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μόνο 20 από τις 1.700 πτήσεις της θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργία στη Lufthansa σε διάστημα δύο μηνών και εκπρόσωπος της εταιρείας την χαρακτήρισε «άνευ λόγου και αιτίας καθώς έχουν ήδη προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις και έχουν συμφωνηθεί οι ημερομηνίες για τις επόμενες συζητήσεις της διοίκησης με τους συνδικαλιστές».

Η Lufthansa απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την πρόταση των συνδικάτων για αύξηση των μισθών κατά 5,2% μέσα στους επόμενους 12 μήνες και προσανατολίζεται σε περικοπές λόγω του αναταγωνισμού με τις εταιρείες χαμηλού κόστους όσο και λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, η Lufthansa προχώρησε σε νέα πρόταση για αύξηση 1,2% των μισθών από τον προσεχή Οκτώβριο και επιπλέον 0,5% ύστερα από ένα χρόνο στο πλαίσιο συμφωνίας που θα έχει διάρκεια 29 μήνες και δεν θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

Το συνδικάτο απέρριψε την πρόταση χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ