Αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκάλεσε η κίνηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.

Μόλις έγινε γνωστό πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε την παραίτηση του Ηλία Κικίλια, η Ιπποκράτους αντέδρασε άμεσα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κάλεσε στο τηλέφωνο τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη στάση του Γιάννη Βρούτση.

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος συμφώνησε με τη σειρά του πως ο διοικητής του ΟΑΕΔ θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο -σκούπα του υπουργείου Οικονομικών.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας

«Εξοργιστικό» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, «το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι"», σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος «σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας».

Απέναντι σε «συντονισμένα σημερινά δημοσιεύματα» τα οποία «δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις που εξ' αντικειμένου υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία είναι το υπ' αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα», το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σειρά παραμέτρων που αφορούν το πρόγραμμα που έχει προτείνει για την ανάσχεση της ανεργίας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και εβδομάδες προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας με τη στήριξη 500.000 υφισταμένων θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους και κατά προτίμηση για ανέργους στις οικογένειες των οποίων δεν υπάρχει κανένα εργαζόμενο μέλος (απόλυτη ανεργία)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η άμεση προώθηση του προγράμματος αυτού είναι όρος αξιοπιστίας των κυβερνητικών χειρισμών σε σχέση με τη διαχείριση για την υπέρβαση της κρίσης» και επισημαίνεται ότι «η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού προϋποθέτει βεβαίως τη μεταφορά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, πόρων από Διαρθρωτικά Ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Ακόμη, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως «όλα αυτά θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με τρόπους που ήδη έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και χωρίς κανέναν ενδιάμεσο». Σημειώνει, δε, ότι «ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού».

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως ρουσφέτι. Ντροπή τους!» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από