Ρώσοι είναι τρεις από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα των Sunday Times, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Αλισερ Ουσμάνοφ, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκει το 30% της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αρσεναλ.

Η περιουσία του 59χρονου ρώσου μεγιστάνα ανέρχεται στα 13,3 δισ. λίρες. Η αυτοκρατορία του περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος, καθώς και μερίδια στη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet της Ρωσίας και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Στην κατοχή του βρίσκονται επίσης, επαύλεις στο Λονδίνο και το Σάρεϊ.

Δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο Ρώσος Λεν Μπλαβάτνικ με περιουσία 11 δισ. στερλινών.

Μέχρι πέρυσι, και για οκτώ συνεχή χρόνια, πρώτος στη λίστα ήταν ο Λάκσμι Μίταλ, ιδιοκτήτης εταιρείας χάλυβα, ο οποίος φέτος, έπεσε στην τέταρτη θέση της λίστας με περιουσία 10 δισ. λιρών.

Πέμπτος βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς με 9,3 δισ. λίρες στο όνομά του.

Ο Δούκας του Γουέστμινστερ είναι στην υψηλότερη θέση, την όγδοη, της λίστας από πλευράς Βρετανών. Η περιουσία του αξίζει 7,8 δισ. λίρες.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Βρετανία δεκαπλασιάστηκε από τότε που οι Sunday Times ξεκίνησαν τη δημοσίευση της λίστας. Το 1989, ήταν εννέα, σήμερα είναι 88.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνολική περιουσία των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία ανέρχεται στα 450 δισεκατομμύρια λίρες.

Ρεκόρ σημείωσαν και οι γυναίκες στη φετινή λίστα, με πλουσιότερη την πρώην Μις Βρετανία Κίρστι Μπερταρέλι.