Την Παρασκευή (12/4) άνθρωποι της Τσέλσι προσγειώθηκαν στο Παρίσι και κάτω από άκρα μυστικότητα συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο με εκπρόσωπο του προπονητή της Μάλαγα, Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ηθελαν να πληροφορηθούν αν ο Χιλιανός ενδιαφερόταν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Μπλε στην περίπτωση που ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν αποδεχτεί την πρότασή τους αλλά και τους όρους τους.

Εναν μήνα νωρίτερα το αφεντικό του λονδρέζικου συλλόγου Ρόμαν Αμπραμόβιτς συναντήθηκε με τον Μουρίνιο στο σπίτι του υπερ-μάνατζερ Ζόρζε Μέντες στη βρετανική πρωτεύουσα και αντάλλαξαν επιχειρήματα για το πώς θα ήταν καλύτερα να λειτουργήσει η Τσέλσι στην περίπτωση που αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μουρίνιο θέλει να επιστρέψει στην Τσέλσι ως το απόλυτο αφεντικό και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τους ανθρώπους που υπόσκαψαν το μέλλον του στην ομάδα και τον οδήγησαν πρόωρα εκτός Στάμφορντ Μπριτζ τον Σεπτέμβριο του 2007.

Προς το παρόν οι όροι του δεν έχουν γίνει αποδεκτοί από τον Αμπραμόβιτς, όμως ο Special One έχει τέτοια αυτοπεποίθηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ώστε διαδίδει πως του χρόνου δεν θα βρίσκεται στη Μαδρίτη.

Τη συνάντηση Αμπραμόβιτς – Μουρίνιο πληροφορήθηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, και φρόντισε να καλύψει τα νώτα του υποβάλλοντας προσφορά στον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι. Ο τελευταίος όμως βολιδοσκοπήθηκε και από τη Μάντσεστερ Σίτι που του προσφέρει 12 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως για τετραετές συμβόλαιο.