Δύο υποσχέσεις έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στον Ούλι Χένες και στον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε όταν συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν: πρώτον, να διατηρήσει την παράδοση της βαυαρικής ομάδας που τη θέλει να κάνει προπονήσεις με ανοιχτές τις πόρτες στο κοινό και, δεύτερον, ότι δεν θα προκαλέσει μεγάλες ανατροπές στο ρόστερ. Φυσικά, τα όσα ακούγονται σχετικά με το ότι η Μπάγερν θα δώσει 280 εκατ. ευρώ για μεταγραφές ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αν και οι Βαυαροί θεωρούν πως οι ομάδες δεν είναι τράπεζες και γι’ αυτό δεν πρέπει να συσσωρεύουν πλούτο. Πάντως, ο Γκουαρντιόλα θα κάνει μεταγραφές, αλλά λίγες και ακριβές. Ο Ουρουγουανός της Λίβερπουλ Λουίς Σουάρες βρίσκεται πρώτος στη λίστα του, ενώ φέρεται να έχει συμφωνήσει και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού από την ισπανική αγορά, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το όνομά του.

Βέβαια, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, παρά τον υπερφόρο 75% που θέλει να επιβάλει ο Φρανσουά Ολάντ στις εταιρείες –και φυσικά στις ομάδες –που αμείβουν το προσωπικό τους με περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ. Για την Παρί Σεν Ζερμέν αυτό σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού της με 45 εκατ. ευρώ, που για να ισοσκελιστεί θα πρέπει να κατακτά κάθε χρόνο το Τσάμπιονς Λιγκ!

Παρ’ όλα αυτά οι Παριζιάνοι θα κινηθούν με τη βοήθεια των αραβικών κεφαλαίων για την απόκτηση του Αγγλου Γουέιν Ρούνι ενώ δεν έχουν αποκλείσει την περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο. (Στην περίπτωση που ο Ρονάλντο δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ, οι Ισπανοί θα κινδυνεύσουν να τον χάσουν τον επόμενο χρόνο χωρίς να βάλουν ούτε 1 ευρώ στο ταμείο τους.) Ο άλλοτε σύμβουλος της Παρί και νυν εκδότης αθλητικού περιοδικού Μισέλ Μουλέν δήλωσε ότι η μεταγραφή του Ρούνι είναι «τελειωμένη υπόθεση» και παρά τις αντιρρήσεις του παίκτη να συναινέσει ο Φέργκιουσον δείχνει αποφασισμένος –όπως έκανε στο ματς με τη Γουέστ Χαμ όπου τον αντικατέστησε –να του δείξει την πόρτα της εξόδου και να τον αντικαταστήσει με τον Κολομβιανό Φαλκάο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αρσεναλ και Ιντερ είναι τα δύο ευρωπαϊκά κλαμπ που δέχτηκαν τις πιο ταπεινωτικές ήττες την τρέχουσα σεζόν. Και οι δύο σύλλογοι έχουν υποσχεθεί στους οπαδούς τους πως θα ρίξουν πολλά χρήματα στην αγορά για την ενίσχυσή τους.

Η περίπτωση των Νερατζούρι ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η καθίζηση των εσόδων κατά 12% το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και η έλλειψη ρευστότητας ανάγκασαν το αφεντικό της Ιντερ Μάσιμο Μοράτι να πουλήσει μαζί με τον αδελφό του Τζιαν το 13,7% των μετοχών τους στην εταιρεία πετρελαιοειδών Saras στη ρωσική Rosneft αντί 178,4 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία θα υπογραφεί την Τρίτη και, σύμφωνα με την «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ», ο Μάσιμο Μοράτι προτίθεται να χρησιμοποιήσει 90 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Ιντερ στις μεταγραφές!