Αφιερωμένος στη Βοστώνη και στα θύματα της βομβιστικής τραγωδίας θα είναι ο κυριακάτικος μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία (άξια πολλών συγχαρητηρίων) η Θεσσαλονίκη, πόλη της Ελλάδας που γέννησε το 8ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», μαζί με τα αθλητικά μηνύματα συναδέλφωσης, ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας, θέλει με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη: ότι οι δρομείς είναι ενωμένοι στις ίδιες ιδέες για ελευθερία και μαζική άσκηση και ο αθλητισμός είναι μια ανάγκη που δεν θα την επηρεάσει καμία τρομοκρατική ενέργεια.

Το παγκόσμιο δρομικό κίνημα έχει ανοίξει την αγκαλιά του και έχει ενώσει τη θετική του ενέργεια απέναντι στον παραλογισμό της βίας και της τρομοκρατίας.

Έτσι όλοι οι δρομείς θα συμμετέχουν φορώντας μαύρα βραχιόλια που θα έχουν το μήνυμα «Από τη Θεσσαλονίκη στη Βοστώνη» («Thessaloniki to Boston») ενώ παράλληλα θα έχουν στις εμφανίσεις τους ένα αυτοκόλλητο που απλά θα ρωτάει «Γιατί» («Why») ως μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα και τους τραυματίες στη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Στόχος να σταλεί σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός μόνο ενώνει.

Τον 8ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει ο ΜΕΑΣ Τρίτων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη της ΕΑΣΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10χλμ. και 5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς. Στον αγώνα των 1.000μ. ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον μπορούν να συμμετάσχουν και όλες οι ηλικίες συμβολικά για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα.

Με περισσότερους από 1.000 δρομείς ετοιμάζεται να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο η Running Team της WIND, επίσημου χορηγού της διοργάνωσης. Τα μέλη της θα τρέξουν για μια ακόμα φορά για καλό σκοπό στηρίζοντας τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μέλισσα, καθώς για κάθε δρομέα της ομάδας η WIND θα προσφέρει στη Μέλισσα το ποσό των 10 ευρώ. Στην ομάδα της θα τρέξουν ως πρεσβευτές η Φαίη Σκορδά, η Ντορέτα Παπαδημητρίου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Άκης Πετρετζίκης, η Σοφία Γκόσιου και η Ελένη Τσολάκη.

Για κάθε πρεσβευτή θα προσφέρει 1.000 ευρώ στη Μέλισσα. Θα συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι αθλητές όπως η πανελληνιονίκης Μάγδα Γαζέα που θα τρέξει στη μαραθώνια διαδρομή διεκδικώντας την πρωτιά στις γυναίκες, ενώ ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς θα δώσει το δικό του στίγμα στον αγώνα των 5 χλμ., τρέχοντας με handbike. Στον ίδιο αγώνα των 5χλμ. θα τρέξει και η Αγγελική Ραφτάκη, πρωταθλήτρια Ελλάδας και βαλκανιονίκης στον στίβο.

Επιπλέον, η WIND θέλοντας να αναδείξει τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ως έναν αγώνα για όλους θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους δρομείς όλων των αγώνων της διοργάνωσης να στηρίξουν τη Μέλισσα. Απλώς περνώντας κάτω από την Αψίδα που θα βρίσκεται λίγο πριν από τον τερματισμό, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ενισχύουν κατά ένα ευρώ το ποσό που θα προσφερθεί στη Μέλισσα.

Οι δρομείς, θεατές και περαστικοί θα βλέπουν ζωντανά το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τον ειδικό ηλεκτρονικό πίνακα – μετρητή πάνω στην Αψίδα.